PLJUSKOVI NE PRESTAJU! Ni danas ne odlažite kišobrane - BIĆE I GRMLJAVINE I GRADA!

Autor:

Vesti

23.05.2024

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature do 25 stepeni!

PLJUSKOVI NE PRESTAJU! Ni danas ne odlažite kišobrane - BIĆE I GRMLJAVINE I GRADA!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

U Srbiji se danas očekuje umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji će u istočnoj polovini zemlje biti izraženiji sa količinom padavina od 20 do 40 mm uz lokalnu pojavu grada

Vetar slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16 stepeni, a najviša od 20 do 25, saopštio je RHMZ.

U Beogradu se očekuje umereno i potpuno oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji će u pojedinim delovima grada biti izraženiji. 

Vetar slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 24 stepena.

U petak promenljivo i nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Za vikend i početkom sledeće sedmice pretežno sunčano i toplije, osim na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije gde se uz promenljivu oblačnost očekuju kiša i lokalni plljuskovi sa grmljavinom. 

Za vikend će u košavskom području duvati umeren do jak jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata dostizati i udare olujne jačine. 

Upozorenje RHMZ 

- Kiša i plјuskovi sa grmlјavinom koji se danas (23.05.) očekuju na području Srbije lokalno će biti intenzivni u istočnoj polovini zemlјe, dok će u ostalim krajevima njihova čestina i intenzitet slabiti - navodi se u upozorenju i dodaje:

Na Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, kao i na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi do 24. maja vodostaji će biti u umerenom i većem porastu sa dostizanjem i prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja. -

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading