"PROLOM OBLAKA" TOKOM CELOG DANA: Evo u kojim delovima se očekuju PADAVINE

Autor:

Vesti

03.06.2024

06:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu se očekuje toplo vreme uz sparnu atmosferu.

"PROLOM OBLAKA" TOKOM CELOG DANA: Evo u kojim delovima se očekuju PADAVINE

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ, Shutterstock

U ponedeljak se u Beogradu očekuje promenljivo oblačno vreme, praćeno sparnom i nestabilnom atmosferom. Prognozira se da će tokom dana biti povremeni lokalni pljuskovi i grmljavina, sa mogućnošću grmljavinskih oluja praćenih gradom i obilnim padavubama. Severozapadni vetar će duvati slab do umeren, a jutarnja temperatura će se kretati od 12 do 18°C, dok se očekuje da maksimalna dnevna temperatura bude između 26 i 30°C.

U ostalim delovima Srbije takođe se prognozira promenljivo oblačno vreme, uz slične meteorološke pojave kao u prestonici. Spomenuti su lokalni pljuskovi, grmljavina, mogućnost grmljavinskih oluja sa gradom i obilnim padavinama. Vetar će takođe biti slab do umeren, severozapadnog pravca. Jutarnja temperatura biće u rasponu od 12 do 18°C, dok će maksimalna dnevna temperatura dostizati od 26 do 30°C.

U Beogradu se očekuje toplo vreme uz sparnu atmosferu, što može uticati na opšte stanje i komfor građana. Lokalni pljuskovi i grmljavina mogu dovesti do iznenadnih promena u vremenskim prilikama, pa se preporučuje građanima da budu obazrivi i da prate vremensku prognozu. Takođe, mogućnost grmljavinskih oluja sa gradom i obilnim padavinama ukazuje na potencijalne rizike od poplava i oštećenja na otvorenom.

Jutarnja temperatura u Beogradu biće oko 18°C, dok se očekuje da maksimalna dnevna temperatura dostigne 28 stepeni. Severozapadni vetar, koji će duvati slab do umeren, doneće dodatnu promenljivost u vremenskim prilikama, te se preporučuje građanima da budu svesni uticaja vetra prilikom boravka na otvorenom prostoru.

U skladu sa navedenom prognozom, važno je da građani budu informisani o vremenskim prilikama i da preduzmu odgovarajuće mere opreza kako bi se zaštitili od mogućih nepogoda i neželjenih posledica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading