TEMPERATURA PALA ZA DESET STEPENI: Nevreme se ovde ne zaustavlja, RHMZ najavio pljuskove, grmljavinu i grad

Autor:

Vesti

22.06.2024

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U najnovijoj RHMZ najavi, meteorolozi su naveli da se u narednim satima na području Beograda očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

TEMPERATURA PALA ZA DESET STEPENI: Nevreme se ovde ne zaustavlja, RHMZ najavio pljuskove, grmljavinu i grad

Foto: Shutterstock, Printscreen/RHMZ

U najnovijoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ), meteorolozi su upozorili da se u narednim satima očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom na području Beograda.

Danas popodne, Beograd je već iskusio prve munje koje su parale nebo, a u pojedinim delovima grada već pada slaba kiša. Prema prognozi, do kraja dana i tokom večeri očekuje se oblačno vreme sa pljuskovima i grmljavinom.

Temperatura koja je danas dostigla 38 stepeni Celzijusa, sada je pala za oko 10 stepeni. Nebo se zacrnilo i čuje se grmljavina, što ukazuje na naglo promenljivo vreme koje je karakteristično za ovakve vremenske pojave.

Republika

Foto: RHMZ/Printscreen

Najava RHMZ

Ranije danas, zapadna Srbija, uključujući Krupanj, bila je pogođena snažnim nevremenom koje je donelo i padavine u vidu grada veličine lešnika. Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitna upozorenja za više delova zemlje.

Foto: RHMZ/Printscreen

Meteo alarm

Prema RHMZ-u, područje Banata, Bačke, Srema, zapadne i jugozapadne Srbije, kao i Beograd, danas su bili pod narandžastim meteoalarmom. Šumadija, Pomoravlje, jugoistočna Srbija, Kosovo i Metohija su se našli pod crvenim meteoalarmom, što znači da su prognozirane vrlo opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati značajnu materijalnu štetu i biti izuzetno opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Građanima se savetuje da redovno prate informacije o vremenskim uslovima i da se pridržavaju uputstava nadležnih državnih službi kako bi se adekvatno pripremili i zaštitili u slučaju nepogoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading