ZA DVA SATA OVDE SE OČEKUJE HAOS! U ovom delu Srbije neka se spreme - izdat CRVENI METEOALARM!

Autor:

Vesti

03.06.2024

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ upozorava da će do večeri stići pljuskovi i grmljavina u istočnom delu Srbije.

ZA DVA SATA OVDE SE OČEKUJE HAOS! U ovom delu Srbije neka se spreme - izdat CRVENI METEOALARM!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

- Na području istočne Srbije lokalna pojava pljuskova s grmljavinom - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod tačno u 15.26.

Danas (3. 6) veoma nestabilno, naročito u drugom delu dana, s jakim pljuskovima i velikom količinom padavina za kratko vreme, uz grad (lokalno i preko 5 cm u prečniku) i olujni vetar u oblasti najjačih razvoja.

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

 

Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. U većem delu zemlje izdat je narandžasti, a u istočnoj Srbiji crveni (najviši) stepen upozorenja. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Naime, kako je ranije objavljeno u jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru Kosova i Metohije danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog kiše i gmrljavine. Ovo upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

 

 

U ostalim delovima Srbije upaljen je žuti meteo alarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading