SUNČANO, ALI NESTABILNO! Kiša, pljuskovi i grmljavina popodne u OVIM delovima zemlje!

Autor:

Vesti

28.05.2024

06:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviša temperatura od 23 do 28 stepeni Celzijusovih.

SUNČANO, ALI NESTABILNO! Kiša, pljuskovi i grmljavina popodne u OVIM delovima zemlje!

Foto: Tanjug/J. PAP

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti pretežno sunčano i toplo, sredinom dana i posle podne na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom

Vetar uglavnom slab, promenljivog smera. 

Najniža temperatura od 6 do 15, najviša od 23 do 28 stepeni Celzijusovih. 

U Beogradu pretežno sunčano i toplo.  Vetar uglavnom slab, promenljiv. Najniža temperatura od 10 do 15, najviša oko 27 stepeni Celzijusovih.

U Srbiji sledećih sedam dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno, pa će ponovo biti uslova za pljuskove sa grmljavinom u svim regionima. 

Najviša temperatura do kraja maja u većini mesta od 24 do 27, a početkom juna u porastu, od 27 na severozapadu do 32 stepena na jugoistoku Srbije.

U sredu i četvrtak biće promenljivo i nestabilno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. 

Zatim će do kraja perioda u većini predela biti suvo sa dužim sunčanim intervalima, a kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak moguć je tek ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Uživajte još malo, sledi preokret

Meteorolog Ivan RIstić najavio je da je na teritoriji Vojvodine u sreu moguć i grad.

Uživajte još malo u lepom vremenu bez vetra i kiše, u sredu počinje ponovo netsabilniji period sa čestim pljuskovima kiše, praćenih grmljavinom ponedge i gradom. Šanse za gradu sredu popodne u Vojvodini nisu jos preterano velike ali za sada je to region koji ima najviše vrednosti tog indeksa - istakao je Ristić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading