USLOVI ZA RUSE NIKAD GORI: Samo 15 takmičara ide na OI i to pod neutralnom zastavom

Autor:

Sport

18.07.2024

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medvedev jedan od njih.

USLOVI ZA RUSE NIKAD GORI: Samo 15 takmičara ide na OI i to pod neutralnom zastavom

Foto: Tanjug/AP

Međunarodni olimpijski komitet nedavno je objavio spisak ruskih sportista koji će se takmičiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Ova odluka je iznenadila mnoge, s obzirom na to da će se na ovom planetarnom događaju pojaviti samo 15 ruskih sportista, za razliku od prethodnih Igara u Tokiju gde su imali čak 335 predstavnika.

S obzirom na opšte zabrane, Rusima nije dozvoljeno učešće u ekipnim sportovima pod zastavom svoje nacije, zbog čega će ruski sportisti nastupati kao neutralni takmičari, bez obeležja zemlje koju predstavljaju. Takođe, pojedini sportovi u potpunosti zabranjuju učešće Rusa, dok su drugi dozvoljeni uz posebnu komisiju MOK-a koja odlučuje o ispunjenju određenih normi i propisa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 


Na Olimpijskim igrama u Parizu, ruski sportisti će se takmičiti u pet sportova: biciklizmu, tenisu, plivanju, trambolini, kajaku i kanuu. Među odabranim sportistima su peti teniser sveta Danil Medvedev, biciklisti Gljeb Sirica, Tamara Dronova i Aljon Ivančenko, kao i brojni drugi talentovani sportisti.

Pored opštih i individualnih zabrana, Međunarodni olimpijski komitet je zabranom učešća na Olimpijskim igrama sankcionisao i nekolicinu ruskih olimpijaca zbog stavova prema ratu u Ukrajini, što je dovelo do dodatnog smanjenja broja predstavnika na ovom planetarnom događaju. Takođe, neki sportisti su svojevoljno odustali od Igara iako su izborili olimpijsku normu.

Iako će broj ruskih sportista biti značajno manji u odnosu na prethodne Olimpijske igre, očekuje se da će njihovi predstavnici pružiti izvanredne performanse u svojim disciplinama i ostaviti trag na ovom velikom sportskom događaju. Ovo je prilika da se pokaže koliko su ruski sportisti talentovani i uporni, te da pokažu vrhunske rezultate uprkos izazovima sa kojima se suočavaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading