VATRA STIGLA DO KUĆA, TURISTI BEŽE IZ HOTELA: Stravičan požar u Segetu Donjem guta sve pred sobom! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

18.07.2024

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U gašenje požara su uključena i tri kanadera

VATRA STIGLA DO KUĆA, TURISTI BEŽE IZ HOTELA: Stravičan požar u Segetu Donjem guta sve pred sobom! (FOTO/VIDEO)

Foto: facebook/Gradski radio Trogir

Veliki požar izbio je danas oko 18 sati u šumi na rubnom delu Trogira u blizini Medene, a prema prvim informacijama vatra je zahvatila poprilično veliku površinu.

Požar u Segetu Donjem približio se kućama, a sve vatrogasne snage su trenutno na terenu.

 

 

Pripadnik trogirskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva saopštio je da se požar priližava privatnim objektima i da je trenutno na tridesetak metara od kuća. U gašenje požara su uključena i tri kanadera.

Takođe, svi DVD-ovi sa trogirskog i splitskog područja su uključeni u gašenju, sada je na terenu barem dvadeset vatrogasnih vozila - rekli su iz trogirskog DVD.

 

 

- U sekundi se proširio pa nismo imali izbora nego da pobegnemo. Turisti beže iz hotela, sklanjaju automobile na sigurno - rekao je jedan od očevidaca.

Evakuacije građana zasad nema, kažu vatrogasci, koji su digli i tri kanadera kako bi se vatra na ovom delu bila što pre ugašena, piše Slobodna Dalmacija.

 

 

Podsetimo, aerodrom u turskom gradu Izmir je zatvoren, a letovi su preusmereni u druge gradove usled požara koji izbio u šumovitoj oblasti u blizini, saopštila je avio-kompanija Pegasus.

U izjavi na platformi X, niskobudžetna kompanija je dodala da su dolazni letovi Pegasusa preusmereni na aerodrom u Bodrumu, prenosi Rojters.

Turska je poslala 7 aviona i 16 helikoptera za gašenje požara, zajedno sa 35 vatrogasnih vozila, saopštila je kancelarija lokalnog guvernera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading