SILOVATELJ DECE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Svetski sport je potresen odlukom

Autor:

Sport

18.07.2024

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj skandal baca senku na predstojeće Olimpijske igre.

SILOVATELJ DECE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Svetski sport je potresen odlukom

Foto: www.profimedia.rs

Olimpijske igre u Parizu su sve bliže, ali svetski sport potresa jedan veliki skandal koji je izazvao negodovanje širom planete. Holandski odbojkaš na pesku, Stiven van de Velde, osuđen je kao pedofil, ali mu je ipak dozvoljeno da učestvuje na Olimpijskim igrama. Kako je došlo do ovakve odluke i kakve su reakcije javnosti?

Stiven van de Velde, sada 29-godišnjak, osuđen je 2016. godine na četiri godine zatvora zbog silovanja 12-godišnje britanske devojčice. Upoznao ju je na Fejsbuku, nakon čega je otputovao u Englesku i počinio zločin. Iako je osuđen, pušten je na slobodu posle samo 12 meseci. Nakon toga, dobio je dozvolu da nastavi odbojkašku karijeru, a 2018. mu je data mogućnost da učestvuje na međunarodnim turnirima.

 

 


Ova odluka je izazvala veliko negodovanje širom sveta, posebno zbog činjenice da će na Olimpijadi biti i maloletnih sportista. Međutim, Olimpijski komitet Holandije je saopštio da će Van de Velde biti smešten van olimpijskog sela i da neće davati izjave medijima tokom trajanja Igara.

Ova kontroverzna odluka postavlja brojna pitanja o etici i moralu u sportu. Kako je osoba osuđena za tako težak zločin dozvoljena da se takmiči na najprestižnijem sportskom događaju? Da li je istinsko kajanje dovoljno da se opravda učešće osobe koja je počinila strašan zločin?

Dok pojedini smatraju da je Van de Velde pokazao istinsko kajanje i da zaslužuje drugu šansu, mnogi su potpisali međunarodnu peticiju protiv njegovog učešća na Olimpijadi, ističući da je nedopustivo da osuđeni pedofil bude deo tako velikog sportskog događaja.

Ovaj skandal baca senku na predstojeće Olimpijske igre i postavlja važna pitanja o odgovornosti sportista, etici, moralu i pravdi. Dok jedni podržavaju odluku da se Van de Veldeu pruži druga šansa, drugi smatraju da takav zločin ne sme biti zaboravljen i oprošten. Kako god, ovaj slučaj će sigurno ostati tema rasprave u svetskom sportu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading