OSVETLALI OBRAZ SRBIJE! Nije samo Nole! ESPN izabrao i Jokića među NAJBOLJE u 21. veku! Evo na kom mestu se NALAZI!

Autor:

Sport

18.07.2024

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa Denverom je osvojio šampionsku titulu pre dve sezone.

OSVETLALI OBRAZ SRBIJE! Nije samo Nole! ESPN izabrao i Jokića među NAJBOLJE u 21. veku! Evo na kom mestu se NALAZI!

Foto: Starsport

Nikola Jokić i Novak Đoković

U objavi uglednog američkog sportskog sajta ESPN, koji je sastavio listu Top 100 najboljih sportista 21. veka, najveći rezultat za srpske navijače je svakako plasman naših najboljih sportista Novaka Đokovića i Nikole Jokića među najboljih 30 na svetu.

Već smo pisali da su Amerikanci naneli nepravdu najuspešnijem teniseru u istoriji, stavivši ga ispod Švajcarca Rodžera Federera, iako ima više Grend slem titula od Švajcarca.

S druge strane, najbolji srpski košarkaš, Nikola Jokić je 28. sportista na ESPN-ovoj listi, a kao ključni razlozi za ovaj plasman navodi se to što je osvojio šampionsku titulu sa Denver Nagetsima 2023. godine, što je bio MVP finala iste godine i što je tri puta bio najkorisniji igrač ligaškog dela sezone.

Foto: Profimedia

Nikola Jokić

Nižu se Nikolini uspesi, pa ESPN navodi i njegovo igranje za "Ol Star" tim čak šest puta, a zatim to što je pet puta bio u "Ol-NBA timu" sezone.

- Jokić nastavlja da iz godine u godinu postavlja brojke koje liga nije videla od "visokog" igrača još od Vilta Čembrlena. I daleko je od gotovog - piše ovaj eminentni list.

Podsetimo, Nikola Jokić je odlučio da ovog leta pomogne košarkaškoj reprezentaciji Srbije i bude njen deo na Olimpijskim igrama u Parizu, a igrama u dosadašnjem delu priprema je pokazao da će biti vođa ove generacije.

Protiv Francuske je dao 20 poena, juče u duelu s Amerikancima stigao do iste cifre, tako da još bolja izdanja Somborca treba očekivati u "gradu svetlosti", kada krene trka za bodove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading