KAKVA BLAMANTNA ELIMINACIJA ZA VELEŽ: Osramotila ih ekipa iz Andore

Autor:

Sport

18.07.2024

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije im bio dan.

KAKVA BLAMANTNA ELIMINACIJA ZA VELEŽ: Osramotila ih ekipa iz Andore

Foto: Privatna arhiva/Slaviša Bogdanović

U poslednjim decenijama, srpski fudbal se suočava sa brojnim izazovima koji utiču na kvalitet igre i rezultate. Loši tereni, slabi rezultati mlađih kategorija i nezanimljivo domaće prvenstvo samo su neki od problema koji prate ovu sportsku granu u Srbiji. Međutim, uprkos tim izazovima, postoje i primeri koji pokazuju da situacija može biti i gora.

Nedavni primer koji je privukao pažnju javnosti jeste učešće fudbalera Veleža iz Mostara u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Ovaj tim je doživeo veliku blamažu eliminacijom u prvom kolu kvalifikacija, gde ih je ekipa iz Andore, Inter, pobedila rezultatom 6:2. Ovo je izazvalo iznenađenje, s obzirom da fudbalska ekipa iz Andore nije poznata po impresivnim rezultatima na evropskoj sceni.


Nakon što su remizirali u prvom susretu na Grbavici rezultatom 1:1, fudbaleri Veleža su doživeli težak poraz od Intera u Andori rezultatom 5:1, što ih je eliminisalo iz daljeg takmičenja. Ovaj poraz je posebno bolan s obzirom da je tim iz Andore do sada retko kome u Evropi dao više od dva gola, što ukazuje na izuzetno lošu igru Veleža u ovom dvomeču.

Ovaj neuspeh Veleža iz Mostara predstavlja još jedan pokazatelj izazova sa kojima se suočava fudbal na Balkanu, ali istovremeno i podseća na potrebu za unapređenjem uslova rada i razvoja fudbalskih talenata u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading