VREME JE ZA ZLATNU MEDALJU! Evo kada Novak dobija PROTIVNIKA na Olimpijskim igrama u Parizu!

Autor:

Sport

18.07.2024

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To je jedini pehar koji srpskom asu nedostaje u bogatoj riznici.

VREME JE ZA ZLATNU MEDALJU! Evo kada Novak dobija PROTIVNIKA na Olimpijskim igrama u Parizu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Dušan Lajović spremaju se da predstavljaju Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu, koje će se održati od 26. jula do 11. avgusta. Najbolje plasirani srpski teniseri na ATP listi su fokusirani na osvajanje zlatne medalje koja nedostaje u njihovim impresivnim karijerama.

Žreb za teniski turnir na Olimpijskim igrama u Parizu zakazan je za 25. jul u 11 časova, kada će Nole i Duci saznati svoje protivnike. Đoković je postavljen za trećeg nosioca, što znači da bi mogao da se suoči sa izazovnim protivnicima poput Italijana Janika Sinera i Španca Karlosa Alkaraza ukoliko želi da osvoji zlatnu medalju.

Prvo kolo teniskog turnira na Olimpijskim igrama održaće se 27. i 28. jula, a mečevi će biti odigrani od 12 do 19 časova. Očekuje se da će ovi okršaji privući pažnju brojnih ljubitelja "belog sporta" širom sveta.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Podsetimo, Nole je na nedavnom Vimbldonu ponovio prošlosezonski rezultat i stigao do finala, međutim, Karlos Alkaraz iz Španije je ponovo bio nepremostiva prepreka u borbi za osmi trofej na londonskoj travi.

S druge strane, Đoković je na Olimpijskim igrama dva puta onemogućen da osvoji medalju, pošto ga je najpre savladao Huan Martin del Potro u Rio de Žaneiru 2016. godine, eliminisavši ga rezultatom 2:0 (7:6 (7:4), 7:6 (7:2)), da bi potom izgubio od Pabla Karenja Buste u Tokiju na prošlim letnjim Igrama.

Španac je tada u borbi za treće mesto, ostavio Novaka bez odličja, pobedivši srpskog asa sa 2:1 (4:6, 6:2, 6:4).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading