KRUŠEVLJANI DOČEKUJU PARTIZAN U HUMSKOJ! Stevanović najavio NOVI Napredak!

Autor:

Sport

18.07.2024

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica se igra od 21 čas.

KRUŠEVLJANI DOČEKUJU PARTIZAN U HUMSKOJ! Stevanović najavio NOVI Napredak!

Foto: Starsport

Fudbaleri Napretka iz Kruševca dočekuju novu sezonu Superlige Srbije s velikim ambicijama i optimizmom, uprkos izazovima s kojima se suočavaju oko renoviranja stadiona.

Generalni sekretar Valentina Vasić istakla je da su uložena značajna sredstva u infrastrukturu kluba i omladinsku školu, te da je angažovan novi trener, Goran Stevanović, koji je doveo 15 pojačanja.

- Prethodni plej-of, u kojem smo nastupali sa decom iz naše omladinske škole, doneo nam je otrežnjenje i shvatili smo da moramo dovesti još novih igrača, kao i novog trenera. Goranu Stevanoviću su ispunjene želje što se tiče pojačanja i svih 15 igrača bili su sa ekipom na pripremama u Sloveniji. Još jednom smo napravili srpski tim, nemamo stranca u našim redovima, i Kruševcu, kao staroj prestonici naše zemlje, tako nešto i pripada - rekla je Valentina Vasić, generalni sekretar Napretka, na konferenciji za medije.

Republika

Foto: printscreen/FK Napredak

Valentina Vasić, generalni sekretar Napretka

Otkrila je potom kako napreduju radovi pod Bagdalom:

- Zamena travnate podloge jedna je od najvećih investicija na našem stadionu u poslednjih pet godina. Nažalost, neke utakmice moraćemo igrati van našeg terena, što jeste problem u odnosu na ambiciju kluba i stavlja nas u neravnopravan položaj. Napredak nije birao izvođača radova, tako da ne znamo kada da očekujemo završnicu posla, ali je realno do kraja avgusta. U planu su i gradnja kancelarija omladinske škole ispod južne tribine, kao i pravljenje teretane ispod istočne - istakla je Valentina Vasić.

Novi trener Goran Stevanović imaće priliku da debituje na klupi Napretka protiv kluba u kome je stekao igračku slavu:

- Uspeli smo da u kratkom roku formiramo dobru bazu, napravimo potentnu ekipu. Uradili smo pripreme na visokom nivou, igrali sa tri dobra protivnika, i to daje samopouzdanje da možemo ući u sezoni sa visokim ambicijama. Pravu inspiraciju daje što je tim sastavljen od momaka velikih igračkih i mentalnih kvaliteta. No, kao glumci pred premijeru, kada kažu: ‘Dođite, pa vidite sve’. Tako i mi jedva čekamo da prikažemo novi Napredak sa novim karakterom i licem. Istrajan, borben, fanatičan - napominje novi-stari šef Čarapana pred sutrašnji meč u Beogradu.

Iako je sjajne igračke sezone proveo u Humskoj, veruje da Kruševljani mogu ponovo pomrsiti račune crno – belima.

- Napredak je prethodnih godina mnogo problema zadavao Partizanu, tako da će on biti motivisan, ali ja želim da sutra pričamo delima, ne rečima danas. Da ne ulazimo ni u euforiju ni u agoniju, jer u Srbiji si ili na nebu ili u blatu, a to je zamka, već da idemo iz kola u kolo na svom putu. Žao mi je što u mom prvom mandatu publika zbog korone nije mogla na tribine, tako da jedva čekam da zaigramo u pravoj fudbalskoj atmosferi u Kruševcu - ne krije Stevanović.

Ekipu će sa klupe, dakle, predvoditi bivši igrač Partizana, a na terenu od kraja prošle sezone kapiten Nebojša Bastajić.

- Formirali smo dobru ekipu i sa igračke i sa ljudske strane. Partizan je veliki tim i čeka nas sutra teška utakmica, ali sa pozitivnim rezultatom dajemo vetar u leđa našoj mladoj ekipi - zaključio je Bastajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading