NA POLUVREMENU MALO VEĆA RAZLIKA: Ameri u vođstvu

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

17.07.2024

18:50 >> 19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mi se pripremamo, mi ne gledamo da li je Australija ili Amerika.

NA POLUVREMENU MALO VEĆA RAZLIKA: Ameri u vođstvu

Foto: www.profimedia.rs

SRBIJA - AMERIKA (45:59)

(28:28; 17:31)

TOK MEČA

DRUGA ČETVRTINA (17:31)

10. minut - Isteklo je vreme za napad Srbije, a Amerikanci burno to žele da proslave. Dobio je Vajt i bacanja, a pogodio je srećom samo jedno. Nema koša za Jokića, mnogo igrača SAD ga brani, a Edvards zakucava na drugoj strani. Amerikanci su trenutno u seriji 16:2, a konačno to okončava Nikola Jokić uz dva poena i prekršaj rivala. I to je pogodio.

Neverovatno zaista, opet Bem Adebajo za tri poena. Nema trojke Jokića i to je to za ovo poluvreme.

9. minut -  Adebajo lako dolazi do poena. Dejvis ponovo odličan u odbrani, nova blokada. Na drugoj strani Vajt fauliran, siguran sa penala 2/2

8. minut -  Pogađa Adebajo za dva poena. Blokada Dejvisa nad Plavšićem, potom i rampa nad Jokićem

7. minut -  Promašaj Marinkovića za tri poena. Na drugoj strani nije precizan Edvards, ali faul za Dejvisa. Srbija u bonusu! Siguran je sa linije penala 2/2. Jokić prekida seriju Amera i pogađa.

6. minut -  Petrušev dolazi do lakih poena, ali u nastavku trojka Karija uz faul. Siguran je i sa linije penala. Promašaj Micića za tri poena, na drugoj strani precizan Edvards. Pršić je tražio tajm-aut.

5. minut -  Promašaj Embida za tri poena, faul Avramovića nad Džejmsom. Trojka Karija, na drugoj strani Jokić rutinski završava protiv Embida. Novi poeni za Karija.

 

 

4. minut - Jokić zaustavljen faulom Embida, njegov drugi. Promašaj Jokića za tri poena u nastavku. U nastavku faul srpskog centra za Embida. Siguran je sa linije penala 2/2. Brz prodor Avramovića, odmah na drugoj strani Holidej precizan

3. minut - Serija promašaja na obe strane. Nije mogao Micić da ostane u ritmu i pogodi novu trojku. Izgubljena lopta SAD. Stiv Ker traži tajm-aut.

2. minut - Još jedna izgubljena lopta Amera. Na drugoj strani trojka Micića! Lebron pogađa uz faul Petruševa.

1. minut - Loš napad Srbije, ali odmah na drugoj strani Vanja Marinković krade loptu. Trojka Gudurića od table. 

PRVA ČETVRTINA (28:28)

 

 

10. minut - Micić siguran sa linije penala posle faula Bukera. Trojka Edvardsa na drugoj strani. Gubi loptu Dobrić u nastavku i pravi faul.

9. minut - Pogodak za tri Bema Adebaja, dosta efikasan meč za sada. Jokić pronalazi Dobrića koji promašuje za tri, ali tu je Jokić na skoku uz nove poene Adebajo ne pogađa novi šut, a Plavšić je fauliran. To je poslednji mali faul koji su Ameri imali da daju. Šteta, Plavšić potom promašuje zicer

8. minut - Naši momci se jako dobro nose sa protivnicima! Micić je probio Bukera i asistirao o parket Petruševu, ali on ostaje kratak. Halibarton promašuje, a onda prazan prostor ispod koša koristi Devjis da zakuca. Vasilije opet nadmudruje Bukera. Ušao je pod koš, gde ga je čuvar pri šutu faulirao. sa linije za slobodna bacanja vraća naš tim na plus tri.

7. minut - Adebajo iz ugla cepa mrežicu. Berzo je kružila lopta u njihovom napadu, naši su stizali, ali za ovo nije bilo odgovora. Pokušao je Dobrić iz daljine, a Jokić je posle skoka uhvatio lotu preko svih i ispravio promašaj.

6. minut - Boker nije uspeo, ali Adebajo ispravlja preko Jokića. Dobra odbrana Gudurića, Dobrić šalje alejup za Petruševa. Odličnu energiju ima naš tim i sjajno se nosi sa nevrovatnim rivalom. Odbrana je naša karta za uspeh. Sa linije za slobodna bacanja Entoni Dejvis polovičan, a onda dobra reakcija, skok, u kontri je Dobrić, koji zakucava.

 

 

5. minut - Upisuje se i Emid. Njegov duel sa Jokićem će se pratiti sa velikom pažnjom. Opet ga pritiska Nikola i iznudio je faul. On je na liniji za slobodna bacanja, a halom se ori "MVP". Pogodio je oba bacanja, Za razliku od jučerašnjeg meča protiv Australijanaca, kada su bacanja bila jedini nedostatak u njegovoj igri, sada je dobro krenuo.

 

 

4. minut - Kari nastavlja da pokušava, ali Jokić kupi odbitke. Koristi a drugoj strani duel sa Embidom i upisuje poene! Na drugoj strani sa poludistance Lebron ne greši.

3. minut - Kari i dalje jedini poentira za svoj tim. A evo napokon i prve trojke za Srbiju! Pogađa veliki Avramović. Ne uspeva Embid da odgovori, a onda opet Aleksa cepa mrežicu!

 

 

2. minut - Igra je jako brza i otvorena. Naši momci bez ikakvog straha. Dobra odbrana, Gudurić je prvi u kontri, video ga je Avramović i to su brzi poeni za naš tim. Kari opet sa distance. Evo i Avramovićeve dvojke.

1. minut - Kari postigao prvu trojku i Amerika je povela,  Petrušev na drugoj strani igra protiv Lebrona ispod koša i prolazi! Tehnička za Pešića, koji je prigovorio da je Embid napravio faul. Pogodio je Kari bacanje.

MEČ JE POČEO

PRE MEČA

17:50 - Pešić je odlučio da u sastav danas ponovo ne uvrsti kapitena, Bogdana Bogdanovića.

UVOD

Košarkaška reprezentacija Srbije ulazi u završnu fazu priprema za Olimpijske igre, a posle uspešnih prijateljskih utakmica protiv Holandije i Francuske, kao i neuspešna protiv Australije, sada ih očekuje duel protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Republika

Foto: Starsport

 

 

"Orlovi" su nedavno u prijateljskom susretu na krilima Nikole Jokića (20 poena, 12 skokova), Bogdana Bogdanovića (15 poena) i Alekse Avramovića (devet poena i tri asistencije) savladali jednu od najboljih selekcija na planeti, "trikolore", rezultatom 79:67 i sada ulaze u završnu fazu priprema za predstojeće Olimpijske igre.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

Nakon pobede Sjedinjenih Američkih Država nad Australijom, i našim porazom od 84:73, ne red je došlo da se susretnemo sa "drim-timom". Meč se igra danas sa početkom od 18 časova, a dobra vest za sve ljubitelje košarke i sporta u našoj zemlji jeste činjenica da će direktan prenos meča biti emitovan na RTS 1.

Nakon poraza nad Australijom, Pešić nije bio zabrinut.

Sve je onako kako smo i očekivali. Mi smo dali energiju, naravno tu su malo i problemi, neki ne mogu da igraju, neki su se povredili u toku utakmice. Naravno, tu se izgubi malo kontinuitet i pre svega u napadu. U odbrani smo dali energiju, bilo je to na nivou kakav je bio na prvoj utakmici sa Francuzima. Sve je to bilo sa nekim sitnim greškama, ali je energija postojala - rekao je, pa dodao:

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

 

Moramo da jednu agresiju na ivici faulova... Oni u poslednjoj četvrtini nisu napravili nijedan faul, a igrali su dosta jako i nismo uspeli da mirnije naše napade organizujemo, malo smo možda bili nervozni i umorni zbog velike energije koju smo davali u odbrani jer igramo protiv ekipe koje je odlična u tranizciji. Trpe noge, noge se umore, košarka jeste i šut i pas i dribling, ali za to moraš da imaš sveže noge. Mi smo tu malo u napadu, naš sistem moramo da igramo malo preciznije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA Arabic (@nbaarabic)

 

Selektor je istakao da je timu nedostajala agresivna igra na ivici faulova, posebno naglašavajući nedostatak faulova protivničkog tima u poslednjoj četvrtini. Takođe je istakao da je umor bio prisutan zbog visokog tempa igre i energične odbrane, te da je to uticalo na organizaciju napada.

- Ništa, sve isto, ista utakmica kao danas. Ništa se tu ne menja, mi se pripremamo, mi ne gledamo da li je Australija ili Amerika, sve je to isto. Ne može da se dobije svaka utakmica, to ne postoji u vrhunskom sportu, ali od svake utakmice u pripremnom periodu može puno da se dobije i nauči - zaključio je Pešić.

Da podsetimo, olimpijski turnir za srpske košarkaše startuje 28. jula kada če u Lilu sa početkom od 17.15 časova odmeriti snagu sa selekcijom SAD-a, a zatim slede dueli protiv Portorika tri dana kasnije u istom terminu, dok grupnu fazu "orlovi" završavaju 3. avgusta kada će se od 21 čas sastati sa Južnim Sudanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading