DOZVOLIO "UBIJ SRBINA", A SAD IDE NA FINALE EVRO: Neverovatan potez UEFA

Autor:

Sport

11.07.2024

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramota za takmičenje.

DOZVOLIO "UBIJ SRBINA", A SAD IDE NA FINALE EVRO: Neverovatan potez UEFA

Foto: www.profimedia.rs

Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je da će Francuz Fransoa Leteksje biti glavni sudija finalne utakmice Evropskog prvenstva između reprezentacija Španije i Engleske. Leteksje, koji ima 35 godina, postao je međunarodni sudija 2017. godine i do sada je sudio na 65 zvaničnih mečeva u UEFA takmičenjima.

Republika

Foto: Ap photo

 

 


Leteksje je na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu sudio tri utakmice, uključujući susret između Španije i Gruzije, Danske i Srbije, kao i Hrvatske i Albanije. Međutim, njegovo suđenje na poslednjem meču privuklo je pažnju medija i navijača, posebno zbog toga što nije reagovao kada su navijači ovih reprezentacija skandirali "ubij Srbina".

Pored Leteksjea, UEFA je saopštila da će pomoćne sudije biti Francuzi Siril Minije i Mehdi Ramuni, dok će za četvrtog arbitra biti zadužen Poljak Simon Marčinjak. Tomaš Listkievič iz Poljske je određen za pomoćnog rezervnog sudiju. U VAR sobi će se nalaziti Francuzi Žerom Brizar i Vili Delažo, kao i Masimilijano Irati iz Italije.

Finalna utakmica između Španije i Engleske zakazana je za nedelju uveče od 21 sat u Berlinu. Očekuje se da će ovo biti uzbuđujući susret između dve jake reprezentacije, a fudbalski svet sa nestrpljenjem iščekuje ishod ovog meča.
Republika

Foto: www.profimedia.rs

 


Francuski sudija Fransoa Leteksje kao glavni arbitar finalne utakmice između Španije i Engleske na Evropskom prvenstvu izazvao je polemike zbog svoje nedavne kontroverze na jednom od mečeva na ovom takmičenju. Leteksje je postao međunarodno prepoznatljivo ime od 2017. godine, ali njegovo suđenje na prethodnom meču izazvalo je podeljene reakcije u javnosti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 


Pored Leteksjea, UEFA je objavila ostale sudije koje će biti zadužene za finalnu utakmicu između Španije i Engleske. Pomoćne sudije biće Francuzi Siril Minije i Mehdi Ramuni, dok će za četvrtog arbitra biti zadužen Poljak Simon Marčinjak. Pored njih, u VAR sobi će se nalaziti Francuzi Žerom Brizar i Vili Delažo, kao i Masimilijano Irati iz Italije.

Nedeljno veče u Berlinu rezervisano je za finalnu utakmicu između reprezentacija Španije i Engleske. Očekuje se da će ovo biti nezaboravan meč, a fudbalski svet sa nestrpljenjem iščekuje ishod ove utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading