SLIKA KOJA JE SRUŠILA INTERNET! Mesi drži bebu u naručju! Junak cele Španije je imao SAMO šest meseci! (FOTO)

Autor:

Sport

09.07.2024

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinac je tada napunio 20 godina.

SLIKA KOJA JE SRUŠILA INTERNET! Mesi drži bebu u naručju! Junak cele Španije je imao SAMO šest meseci! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Kada je Džon Monfort fotografisao Lionela Mesija sa bebom za dobrotvorni kalendar pre skoro 17 godina, znao je da će ovaj mladić sa dugom kosom postati velika fudbalska zvezda.

Međutim, nije mogao ni da zamisli da će i mali dečak sa te slike postići veliki uspeh. Beba sa slika koja su postale viralne na društvenim mrežama, bila je niko drugi do Lamin Jamal, špansko čudo od deteta, koje sa samo 16 godina postiglo najlepši gol u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva.

Najmlađi igrač koji je igrao za Španiju u Nemačkoj, postao je najmlađi strelac na šampionatu Starog kontinenta. Jamal je dodao još jedan podatak u svoju rastuću legendu postigavši spektakularan gol protiv Francuske u polufinalu ove večeri.

 

 

Jedna od zaboravljenih fotografija iz 2007. godine ponovo je postala aktuelna nakon što ju je Jamalov otac objavio na Instagramu prošle nedelje uz tekst "početak dve legende".

Monfort, koji radi kao slobodni fotograf, rekao je da je foto sesija održana u svlačionici za goste na stadionu Nou Kamp u Barseloni, kada je Jamal imao samo šest meseci. Majka Lamina, koja je poreklom iz Ekvatorijalne Gvineje, bila je pored Mesija i bebe na jednoj od fotografija.

Iako je imao samo 20 godina u to vreme, Mesija su već smatrali velikim talentom, ali će proći nekoliko godina pre nego što će se afirmisati kao jedan od najboljih igrača svih vremena, koji je nastupao za Barselonu i Argentinu. Slično Mesiju, i Jamal je prošao kroz čuvenu omladinsku akademiju La Masiju. Bez obzira na svoje godine, on je bio jedan od najboljih igrača Španije na Evropskom prvenstvu 2024, gde njegov tim igra protiv Francuske u polufinalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading