EVRO 2024, DAN 26: Rasplet - pobednik može biti samo jedan! (ANKETA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.07.2024

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stari kontinent će danas saznati ime prvog finaliste.

EVRO 2024, DAN 26: Rasplet - pobednik može biti samo jedan! (ANKETA)

Foto: uefa.com/printscreen

Popravnog više nema. Slede najvažnije borbe za Evropskom prvenstvu u fudbalu koje se ove godine održava u Nemačkoj, a nakon večerašnjg meča znaćemo ime prve reprezentacije koja će se u nedelju 14. jula u velikom finalu naći na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Španija - Francuska

Došao je i taj dan. Sa početkom od 21 čas na "Alijanc Areni" u Minhenu odigraće se prvi meč ovogodišnjeg EVRO 2024, a Španci i Francuzi imaju samo jednu želju da trijumfom stignu još korak bliže ostvarenju željenog cilja, osvajanja titule evropskog šampiona.

Ukoliko bi smo posmatrali samo prikazano tokom turnira, "crvena furija" bi se mogla nazvati apsolutnim favoritom. Španci su sa stoprocentnim učinkom izašli iz grupne faze gde su u konkurenciji Hrvatske, Italije i Albanije ostvarili sve tri pobede.

Na startu nokaut faze i pored vođstva selekcije Gruzije, zabeležili su ubedljiv trijumf, da bi u bi u četvrtfinalu eliminisali i domaćina turnira Nemačku.

Španija je na pet mečeva postigla ukupno 11, a primila svega dva pogotka.

Foto: Tanjug/AP

"Crvena furija" je spremna za novo slavlje

 

1. kolo: Španija - Hrvatska 3:0

2. kolo: Španija - Italija 1:0

3. kolo: Albanija - Španija 0:1

Osmina finala: Španija - Gruzija 4:1

Četvrtfinale: Španija - Nemačka 2:1

Francuzi su imali daleko teži put do pretposlednje takmičarske runde. Grupu, u kojoj su bili sa Austrijom, Holandijom i Poljskom okončali su kao drugoplasirani zabeleživši samo jedan trijumf. U nokaut fazi su zahvaljujući autogolu Vertongena eliminisali Belgiju, da bi u borbi za polufinale bili "miljenici bele tačke" u duelu sa Portugalom.

U prethodnij pet mečeva Francuska je uspela svega tri puta da matira protivničke čuvare mreže, ali posebno se mora napomenuti da su zabeležena čak dva autogola, dok je Mbape jednom bio strelac sa jdanaesterca.

Ono što svakako može da raduje "trikolore", jeste činjenica da se njihova mreža u 450 minuta fudbala tresla samo jednom, a strelac je bio Levadnovski sa "kreča".

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Kilijn Mbape - strelac jedinog pogotka Francuza na EVRO 2024

 

1. kolo: Austrija - Francuska 0:1

2. kolo: Holandija - Francuska 0:0

3. kolo: Francuska - Poljska 1:1

Osmina finala: Francuska - Belgija 1:0

Četvrtfinale: Portugal - Francuska 0:0 - 3:5

Kada je reč o potencijalnom favoritu večerašnjeg meča, kladionice više šansi daju španskom nacionalnom timu. Kvota na pobedu "crvene furije" iznosi 2.81, dok će svako ko uloži jedan dinar na trijumf "galskih petlova", ukoliko oni stignu do velikog finala, inkasirati 3.12.

Večerašnji meč ljubitelji fudbala u Srbiji mogu pratiti u direktnom prenosu na RTS-u 1, kao i na TV Arenisport Premium 1, a sve zanimljivosti sa evropske smotre fudbala možete pratiti na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading