SVE TO IZGLEDA MNOGO BOLJE SA POVRATNICIMA: Srbijo, ne brini - lete "orlovi" do još jedne medalje

Autor:

Sport

22.07.2024

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ah, kako je lepo videti ih sve na okupu

SVE TO IZGLEDA MNOGO BOLJE SA POVRATNICIMA: Srbijo, ne brini - lete "orlovi" do još jedne medalje

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije priredili su publici u Areni izvanredno veče ubacivši 119 poena "žilavom" Japanu. Nakon pripremnog turnira u Abu Dabiju gde su zabeležena dva poraza, odmah su se pojavili skeptici kojih kod nas ima više nego igde, ali ako u nekog dokazano ne treba sumnjati, onda su to Pešić i njegovi izabranici.

A još nije sigurno ko će oni biti. Naravno, većina imena koja će putovati se već znaju, kao i poneka koja ostaju u Beogradu, ali biće Kari na mukama. Finalni susret sa Grčkom može ili da mu ih olakša, ili samo još dodatno zakomplikuje - trećeg nema.

Nisu u Emiratima igrali ni Bogdan, ni povređeni Jović i Davidovac, a dobar deo propustili su i Marinković i Milutinov koje je Pešić iz predostrožnosti držao na klupi. Zato nije bilo mesta bilo kakvoj panici kada su došli porazi od Australije i američkog drim-tima. Danas, kada su svi oni, izuzev Dede, ponovo bili u ekipi, video se sav raskoš u igri naše reprezentacije. Sve je to izgledalo kao i u Manili i onako kako smo navikli.

Republika

Foto: Starsport

Avramović i Petrušev

Ono što najviše raduje jeste timska igra i generalno atmosfera u ekipi koja je od Svetskog prvenstva mogla samo još više da naraste, baš kao i uspeh na Olimpijskim igrama, s obzirom na to da je prošlogodišnji sastav ostao isti, "samo" jači za najboljeg košarkaša na svetu. Nikola Jokić je vrlo verovatno bio najbolji pojedinac Srbije na svakom od pripremnih mečeva do sada, ali raduje slika od večeras gde su ga daleko uspešnije pratili saigrači. Povratkom Bogija, Srbija je druga ekipa definitivno, Milutinov je "zverka" pod košem, a videćemo šta je odluka za Jovića, mada se očekuje da će poći sa ekipom.

"Kapiranje" u igri, timske akcije, kombinacije, alej-upovi, ukradene lopte, daleko bolji šut za tri, fenomenalni i brzi kontranapadi, i, iako igrači i Pešić nisu bili zadovoljni odbranom, imala je naša selekcija i to na sve ostalo navedeno. Stari je "lisac" Svetislav i zna šta radi kada iskusno nastavlja da tvrdi da nismo na nivou dovoljnom za OI, a polako, ali sigurno, "zateže" sve u igri. Definitivno se mora napomenuti i nivo na kome igraju momci sa gornje slike, Avramović i Petrušev. Aleksa opet pokazuje onu energiju kakvu ima samo dok igra za reprezentaciju, a Fića da može da se nosi i sa najjačim centarskim linijama.

Sve u svemu, sada kad su svi ponovo na okupu, mi ipak možemo da tvrdimo - medalja u Parizu i ništa drugo. Priliku da u najboljem raspoloženju otputuju na Olimpijske igre košarkaši će imati već za manje od 20 sati, kada će odigrati generalku sa Grčkom i probati da pobede za kraj u rasprodatoj Areni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading