OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA PROŽIVELA STRAVIČNU POVREDU: Ostala bez POLA jezika, pa učila da PIJE I JEDE ponovo

Autor:

Sport

21.07.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I samo 100 dana kasnije vratila se!

OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA PROŽIVELA STRAVIČNU POVREDU: Ostala bez POLA jezika, pa učila da PIJE I JEDE ponovo

Foto: Instagram/jule_fruehwirt98

Stravična povreda

Nemica Julijane Frihvirt, koja je osvojila zlatnu medalju u biatlonu na Olimpijskim igrama za mlade 2016. godine, doživela je 21. marta stravičan pad tokom zagrevanja za trku u austrijskom Galtiru. Udarcem levog štapa u lice, Julijane je pretrpela teške povrede, uključujući probijen obraz, otkinuti deo jezika, polomljene vilicu i jagodičnu kost, kao i izbijene prednje zube.

Krv je bila svuda, a Julijane je, i pored teških povreda, uspela da odskija do šatora prve pomoći. Nakon što je prevezena helikopterom u kliniku u Insbruku, podvrgnuta je operaciji tokom koje je doživela najgori bol ikada. 

Julijane je opisala svoje iskustvo tokom nesreće i oporavka, ističući da je situacija bila gora nego što je mogla da zamisli.

- Htela sam da pozovem pomoć, ali nisam mogla. Po reakcijama ljudi primetila sam da je siutacija gora nego što sam mislila. Tokom operacije imala sam najgori bol ikada. Levi deo jezika je bio otkinut i još uvek je bio zaglavljen u štapu. Jezik mi je nakon operacije toliko natekao da su mi zglobovi vilice bili iščašeni. Ponovo sam učila da gutam i pijem - rekla je nemačka sportistkinja.

Uprkos teškim povredama, ona je odlučno prošla kroz proces oporavka, ponovo učeći kako da guta i pije.

Ipak, hrabra sportistkinja se nije predavala i već 100 dana nakon nesreće, učestvovala je na jednom nadmetanju, što je za svaku pohvalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading