PRIČAJU DA TRAŽIM IZGOVORE, A VIDELI STE KAKO IGRA SUDAN! KARI OPET SPUŠTA LOPTU PRED PARIZ: Nismo u fizičkom stanju za OI, ali uglavnom sam zadovoljan

Autor:

Sport

21.07.2024

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Teško je očekivati da možemo biti prvi"

PRIČAJU DA TRAŽIM IZGOVORE, A VIDELI STE KAKO IGRA SUDAN! KARI OPET SPUŠTA LOPTU PRED PARIZ: Nismo u fizičkom stanju za OI, ali uglavnom sam zadovoljan

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Japan u pripremnom meču pred Olimpijske igre u Areni sa 119:100. Bitna pobeda upisana je na lep način, a Japanci su ubacili čak 20 trojki, zbog čega su u ovom trenutku bili idealna provera pred Pariz, tvrdi Svetislav Pešić.

- Da smo boljeg protivnika tražili ne bismo ga našli jer je to ekipa koja igra tako kao naši protivnici u grupi na Igrama. Naravno Japan nije Amerika, ali sve su to ekipe koje nas čekaju u Lili, opaljuju sa svih strana, dobro trče, čitava igra se svodi na trčanje, kontranapade, ofanizivni skok... Japanci su nas malo iznenadili. Moramo da budemo fizički jači - poručio je selektor.

Osvrnuo se potom na navijače i sledeći meč sa Grčkom.

- Zadovoljni smo publikom koja je došla. Zaželeli su se da gledaju reprezentativnu košarku, hvala što su došli i podržali nas. Sutra sa Grcima će biti sasvim drugačija utakmica, gde ćemo morati da dignemo intenzitet odbrane. Ne kažem da momci nisu poklonili pažnju odbrani, ali Japanci, ja ovo u životu nisam video. Kad god smo pritisli, oni su šutirali 40 puta za tri poena... Mi smo imali dosta visok procenat šuta za tri poena posle saradnje dva i tri igrača i to smo porpavili u odnosu na prethodne utakmice - dodao je iskusni stručnjak.

Spuštao je već loptu Kari govoreći da ekipa nije favorit i nije potpuno spremna, baš kao i ovog puta.

Republika

Foto: Starsport

Aleksa i Petrušev protiv Japana

- Nismo u fizičkom stanju za turnir kakve su Olimpijske igre, pogotovo protiv protivnika kakvi nas očekuju tamo. Moramo da uzmemo sudbinu u svoje ruke većom odgovornošću, agresivnošću i zajedničkom timskom odbranom da bismo došli do tih pobeda - jasan je Pešić i dodaje:

- Teško je očekivati da možemo biti prvi. Moramo da gledamo da dobijamo mečeve gde smo mi favoriti, videli ste kako je Južni Sudan odigrao protiv SAD. Mislite da je to slučajno, to nije slučajno, rođeni su u Americi, to su igrači vrhunske klase. Znam da mi ne verujete, po kafićima pričaju da tražim izgovore, a ja govorim ono što vidim. Ne kažem sve jer nemam obaveze da kažem sve. Verujem ekipi više nego što mislite, ali koga je zmija jedanput ujeadala i guštera se plaši. Neću da budem veseo, skačem i pokazujem tri prsta, niti da budem tužan, ja sam tu da pomognem ekipi.

Selektor se potom osvrnuo i na igrače, uglavnom zadovoljan njihovom izvedbom, dok se još uvek ne zna šta je sa Davidovcem.

- Zadovoljan sam kako je Petrušev, odigrao je Micić dobro, videćemo koliko Jović može... Davidovac je radio, trenirao, ali još uvek nije fit, videćemo sutra kakva će biti situacija jer nam je neophodan tako iskusan i kvalitetan igrač. Bogdan deset dana nije trenirao, ali večeras je dobru utakmicu odigrao odbranu dobro, ja sam mu čestitao pred igračima zato što je pokazao kako se spušta u stav. Moramo da se nekoliko dana pred početak OI podignemo jer smo pokazali da možemo, na primer protiv Francuza - kaže Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading