OVE REČI LEGENDE SRPSKOG FUDBALA TREBA OZBILJNO DA SE SHVATE: Vreme je da se promene neke stvari!

Autor:

Sport

21.07.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kultura navijanja u Srbiji ne postoji.

OVE REČI LEGENDE SRPSKOG FUDBALA TREBA OZBILJNO DA SE SHVATE: Vreme je da se promene neke stvari!

Foto: Starsport

Fudbalski klub Jedinstvo iz Uba se suočava sa izazovom debitantske sezone u Superligi Srbije. Uvodni mečevi su postavljeni kao pravi test za klub, počevši od gostovanja Crvenoj zvezdi na Marakani, a zatim i dočekom Partizana pred svojim navijačima. 

Prvi čovek Ubljana, Nemanja Matić, proslavljeni fudbaler i nekadašnji reprezentativac Srbije, istakao je svoju podršku Jedinstvu uoči početka sezone. Iako je svoju karijeru gradio van Srbije, Matić je ostao verni navijač svog rodnog Uba i snažno podržava klub u ovom izazovnom periodu.

Foto: Republika

Nemanja Matić

- Ubljani, čestitam na ulasku u Superligu! Uživajte u sezoni! Znam da Crvena zvezda i Partizan imaju dosta navijača sa Uba, ali ukoliko u naredna dva kola vidim nekoga sa Uba da navija protiv Jedinstva, Nemoj da mi se više javlja na Ulici - poručio je Matić.

Ovaj poruka Nemanje Matića mora da uđe u uši svakom navijaču u Srbiji da konačno ta kultura navijanja stigne i kod nas. Ono što možemo da naučimo od Engleza, Italijana, Španaca, pa i slabijih liga u Evropi i Svetu jeste da podržavamo lokalne klubove iz gradova odakle dolazimo. 

Ta kultura navijanja, da punimo stadione, još uvek nije stigla kod nas. Stadionu u Nišu, Pančevu, Subotici i ostalim gradovima su puni jedino kada gostuju Crvena zvezda ili Partizan, a to je zato što se mahom navija za večite rivale, a protiv gradskog kluba. Svake godine je sve manje navijača na tribinama i to u velikoj meri zabrinjava sve.

U Premijer ligi na primer timovi poput Ispviča, Notingem Foresta, Kristal Palasa, Brentforda, Brajtona imaju svoje navijače i stadioni su uvek puni. Kao i Seriji A, La Ligi, ali Portugalu, Belgiji, pa i Brazilu i čitavoj Južnoj Americi. Bilo bi fenomenalni videti stadione u Nišu, Pančevu, Kragujevcu, Kruševci i drugim gradovima pune i fenomenalne atmosfere i to bi dalo posebnu draž fudbalu. 

Ovaj izjava Matića je prava opomena za sve, a ne samo Ubljane, da treba da se podržavaju manji klubovi i da se navija za gradski klub. Takođe, Matić je zagovornik da deca koja počinju sa fudbalom ne idu u Crvenu zvezdu i Partizan i time poslao jasnu poruku da su srpskom fudbalu potrebne korenite promene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading