OBRADOVIĆ U NBA LIGI? NE MOŽE ON TAMO DA VIČE NA IGRAČE KAO U EVROPI! "Bejbi Jokić" sramno kritikovao Žocov način rada

Autor:

Sport

21.07.2024

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan dokaz zašto je Evroliga bolja...

OBRADOVIĆ U NBA LIGI? NE MOŽE ON TAMO DA VIČE NA IGRAČE KAO U EVROPI! "Bejbi Jokić" sramno kritikovao Žocov način rada

Foto: Starsport, Profimedia.rs

Željko Obradović, osvajač devet titula Evrolige i potpuni rekorder po tom ostvarenju, jedan je od najboljih trenera na Starom kontinentu ikada. Dolaskom u Partizan, podigao je klub na potpuno drugi nivo prvenstveno svojim imenom, a kasnije i stabilnošću koju je uspostavio u klubu iz koje su proizašli fenomenalni rezultati.

Međutim, iako u Evropi svi imaju samo poštovanje za Žoca zbog uspeha koje je ostvario, mnogo puta poteglo se pitanje o tome da li bi se i kako snašao "preko bare".

Često se porede Evro i NBA liga, a glavna razlika jeste u (ne)igranju odbrane i odnosu trenera i igrača zbog čega je i sam Obradović pričao da ne bi otišao u Ameriku nikada jer to jednostavno nije košarka za njega.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šengun protiv Edvardsa

Turski košarkaš Alperen Šengun, poznat i kao "Bejbi Jokić", nedavno je izneo svoje mišljenje o toj temi.

- Dva različita stila. U Evropi, treneri su ludi. Oni viču i detu se. U Americi, ne postoje takve stvari. Ovde su igrači u Americi dosta kvalitetni, na primer, zamislite da ste trener Lebrona ili Karija, vi ne možete da vičete na njih. Igrač bi rekao 'Ko si ti', u NBA ligi, igrači su snažniji - rekao je Šengun.

Potom je upitan da prokomentariše kako bi se upravo Obradović snašao u NBA ligi.

Ne bi uspeo ovde. Ne može da radi to. Igrači ga ne bi trpeli ovde. Ne može u NBA ligi da radi isto sve kao u Evropi, Ovde je sve dosta drugačije - rekao je Alperen Šengun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading