JOKARA I BOGI KAO NA BASKETU: Srbija opet ima dvocifrenu prednost

Autor:

Sport

21.07.2024

21:09 >> 21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepršava igra "orlova"

JOKARA I BOGI KAO NA BASKETU: Srbija opet ima dvocifrenu prednost

Foto: Starsport

Jokić

SRBIJA - JAPAN 71:54

(33:23, 26:29)

TOK MEČA

4. minut - Prvo Dobrić, pa onda Avramović kradu loptu i lagano poentiraju, te teraju Japance na tajm-aut!

3. minut - Avramović promašuje trojku, a Vatanabe pogađa flouter. Kao na basketu kombinuju Jokara i Bogi i dižu publiku na noge!

2. minut - Petrušev precizan sa linije penala.

1. minut - Jokić pogađa za dva na otvaranju drugog poluvremena.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

10. minut - Bogdanović ih konačno spušta na zemlju i pogađa trojku za kraj! 59:52.

9. minut - Kad je teško - Jokić. Sjajno je uposlio usamljenog Jovića na ziceru. Hačimura pogađa još jednom za tri preko ruke Jovića! Bogdan šalje alej-up za Jokića koji pogađa jednom rukom, ali Hokinson pogađa JOŠ jednu trojku za Japance!

8. minut -  Igrač Lejkersa ponovo precizan sa poludistance i Japanci su na jednocifrenom minusu. Heđima produžava seriju Japana na 10-0 novim pogotkom za tri.

7. minut - Raduje i sjajan šut za tri - Petrušev popravlja prosek još malo. Japanci polovični sa penala, a Hačimura stiže da izblokira Bogdana.

6. minut - Jokić poentira, pa potom asistira za Avramovića koji se na čudan način snalazi, ali poentira na ziceru.

5. minut - Hačimura pogađa iz okreta sa poludistance. Jokić je fauliran i polovičan sa linije penala. Vatanabe pogađa za tri. Jokić šalje prejak pas za Bogdana i beleži izgubljenu loptu.

4. minut - Odlična odbrana "orlova", ali potom i malo poigravanja u napadu. Završilo se faulom nad Petruševim. I još jednom sjajna kombinacija posle koje Jokić poentira iz drugog pokušaja. Hirotaka precizan oba puta sa linije penala. Još jedna trojka Bogdana!

Republika

Foto: Starsport

Bogdan za tri

3. minut - Još jedno prelepo dodavanje - Jokić za Jovića i koš pod faulom!

2. minut - Monstruozno zakucavanje Milutinova posle sjajnog pasa Micića! Digao je publiku u Areni na noge!

1. minut - Japan otvara drugu deonicu poenima, a Micić uzvraća sa linije penala.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Micić diže trojku i pogađa kao kap. Ipak Vasa gubi loptu i Japanci poentiraju iz kontre. Još jednom pokazuju reakciju "orlovi" i nakon dobre kombinacije Gudurić poentira. Ipak Gudura pravi faul u poslednjoj stotinki i Vatanabe pogađa dva bacanja za kraj. 33:23

9. minut - Lopta je zamalo pobegla Dobriću i Jović pravi faul nad Vatanabeom. Hju precizan oba puta.

8. minut - Fenomenalna akcija i poeni Jokića za kraj. Na sličan način uzvraćaju i Japanci sa druge strane. Nikola Jović je na terenu i to je lepo za videti.

Republika

Foto: Starsport

Jović pravi faul

7. minut - Veoma lep potez Alekse koji prolazi do koša i poentira uz faul. Idemo na prvi tajmaut. Pogodio je Avramović i dodatni penal. Hačimura precizan sa poludistance. Petrušev fauliran na šutu, pogađa 1/2.

6. minut - Još jednom Srbija sjajno igra kontru i Dobrić šalje pas preko celog terena za Avramovića koji poentira.

5. minut - Evo konačno laganih poena za Jokića. Bogdan se izborio za faul na šutu i pogodio oba bacanja.

4. minut - Izuzetno efikasan početak i još jedna trojka za Japance koji dolaze i do izjednačenja.

3. minut - Vatanabe uzvraća sa distance. Joši produžava mini-seriju Japana na 5:0, ali opet Bogdan, ovog puta, ide na zicer.

2. minut - Lepo kombinuju Japanci za prve poene na meču, ali Bogdan pokazuje da se vratio i pogađa za tri odmah.

1. minut - Dobrić na otvaranju vezuje trojku, pa polaganje za 5:0. Petrušev precizan sa penala oba puta.

POČEO JE MEČ

 

 

PRE UTAKMICE

19:40 - Nikola Jović je u sastavu, a Dejana Davidovca nema večeras:

Srbija: Marinković, Jović, Petrušev, Jokić, Gudurić, Micić, Avramović, Jaramaz, Milutinov, Plavšić, Pokuševski, Radanov, Ristić, Bogdanović, Dobrić.

19:00 - Poštovani čitaoci, dobrodošli na LIVE blog pripremnog meča Srbije pred odlazak u Pariz.

UVOD

Ukupno 114 sportista, od kojih 70 momaka i 44 devojke predstavljaće Srbiju na XXXIII Letnjim Olimpijskim igrama koje se ove godine održavaju u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Košarkaši i košarkašice na druženju ispred Arene

Među odabranima svoje mesto su našle i srpske košarkašice i košarkaši koji se danas  predstavljaju domaćoj publici u Beogradskoj areni, a navijači se nadaju da će naredni susret biti zakazan za polovinu meseca avgusta, kada bi mesto okupljanja trebala da bude legendarna terasa Skupštine grada Beograda.

U sklopu priprema za predstojeća iskušenja, "orlovi" večeras sa početkom od 20 časova dočekuju selekciju Japana, što će biti prilika za selektora Svetislava Pešića da oproba još neke takmičke zamisli koje bi omogućile prohodnost ka toliko željenoj medalji. Pre ovoga, Srbija je turnir u Abu Dabiju završila bez pobede, nakon odmerenih snaga sa SAD i Australijom, dok je još pre toga pobeđena Francuska, ali i Holandija dva puta.

Republika

Foto: Starsport

Srbija u Abu Dabiju

Istog dana kada je zakazana premijera košarkašica na Olimpijskim igrama, 28. jula, startuju i košarkaši. Njih u prvom kolu očekuje najteži mogući protivnik, reprezentacija SAD, a kasnije će se sastati sa reprezentacijama Portorika i Južnog Sudana.

Svi oni koji večeras ne budu u mogućnosti da uživo u Beogradskoj areni prate mečeve naše dve košarkaške selekcije, to će moći da učine putem direktnih prenosa na RTS 1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading