VAŽNA POBEDA PRED PARIZ: Košarkašice Srbije bolje od Nigerije!

Autor:

Sport

21.07.2024

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trijumf bitan za samopouzdanje.

VAŽNA POBEDA PRED PARIZ: Košarkašice Srbije bolje od Nigerije!

Foto: Starsport

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je značajnu pobedu nad reprezentacijom Nigerije rezultatom 70:62 u poslednjoj proveri pre odlaska na Olimpijske igre u Parizu. Događaj je bio izuzetno značajan za obe ekipe, a posebno za Srbiju koja je želela da pokaže svoju snagu i spremnost pred odlazak na veliko takmičenje.

Izabranice Marine Maljković su od samog početka diktirale tempo utakmice u Beogradskoj Areni. Već posle prvih 10 minuta imale su šest poena prednosti, a na poluvreme su otišle sa dvocifrenom prednošću od 10 poena (39:29). Ova dominacija Srbije u prvom poluvremenu poslužila je kao odlična potvrda njihove spremnosti za predstojeće izazove.

U drugom delu utakmice, Srpkinje su čak imale i 15 poena prednosti, ali se Nigerija nije predavala. Uspevale su u nekoliko navrata u četvrtoj četvrtini da priđu na samo sedam poena zaostatka. Na 40 sekundi pre kraja, Nigerijke su uspele da smanje prednost Srbije na 68:62, ali nisu uspele da ugroze trijumf Srbije.

Najefikasnija u timu Srbije bila je Jovana Nogić sa 15 poena, dok je Angela Dugalić upisala 12 poena, a Raca je susret završila sa osam poena. Sa druge strane, u redovima Nigerije istakle su se Balogun sa 14 i Kalu sa 13 poena. Ovi pojedinačni učinci dodatno su istakli kvalitet oba tima, ali su takođe naglasili i snagu i raznovrsnost igre koja je prikazana tokom meča.

Ova pobeda predstavlja važan korak za reprezentaciju Srbije pred odlazak na Olimpijske igre, pružajući im dodatno samopouzdanje i potvrđujući da su spremne da se suoče sa najboljim svetskim ekipama. Srbija će nastupiti na Olimpijadi u Parizu sa ciljem da ostvari što bolji rezultat i da osvoji medalju, a ova pobeda predstavlja odličan temelj za ostvarenje tih ambicija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading