NEDOVIĆ SA BIVŠIM SAIGRAČEM IZ ZVEZDE GLEDAO SKANDAL U MAĐARSKOJ: Košarkaši zajedno ispratili CIRKUS u drugom sportu (FOTO)

Autor:

Sport

21.07.2024

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završena je trka u Mađarskoj

NEDOVIĆ SA BIVŠIM SAIGRAČEM IZ ZVEZDE GLEDAO SKANDAL U MAĐARSKOJ: Košarkaši zajedno ispratili CIRKUS u drugom sportu (FOTO)

Foto: Starsport

Australijski vozač Oskar Pjastri iz Meklarena ostvario je svoju prvu pobedu u karijeri na trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske. Pjastri je uspeo da pretekne svog klupskog kolegu Landa Norisa tri kruga pre kraja trke, nakon što je Noris pružao snažan otpor. Na kraju je Pjastri završio trku sa prednošću od 2,141 sekunde u odnosu na Norisa, dok je Luis Hamilton iz Mercedesa zauzeo treće mesto sa zaostatkom od 14,880 sekundi.

Noris je startovao sa pol pozicije, ali je već na startu bio prestignut od strane Pjastrija i Maks Verstapena iz Red Bula. Ipak, Holanđanin je bio pod istragom zbog silaska sa staze, što je omogućilo Hamiltonu da se domogne četvrte pozicije.

A pred kraj trke dogodio se skandal. Meklaren je napravio grešku poslavši Norisa prvog na zamenu guma, što mu je omogućilo da zauzme lidersku poziciju. Ipak, shvatili su šta su uradili i počeli da ubeđuju Norisa da propusti kolegu. Lando nije odmah pristao da prepusti prvu poziciju Pjastriju, ali je na pritisak iz ekipe na kraju ipak odlučio da to učini u 68. krugu, omogućavajući kolegi da ostvari istorijsku pobedu.

Republika

Foto: Starsport

Nedović i Hanga gledaju trku u Mađarskoj

Sve to su ispratili i saigrači iz Crvene zvezde u prošloj sezoni, Nemanja Nedović i Adam Hanga. Srbin se na Instagramu hvalio i juče, a danas je imao i VIP mesto za gledanje Hungaroringa. Hangi je ovo njegova teritorija, pošto je sam Mađar, pa su njih dvojica odlučili da zajedno isprate dešavanja.

Pored Pjastrijeve prve pobede, ova trka je obeležena i jubilejom Luisa Hamiltona, koji je ostvario 200. podijum u svojoj karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading