NOVAKU ĐOKOVIĆU OSTROŠKA SVETINJA POMOGLA DA UČINI NEMOGUĆE! Sveti Vasilije vodio do zlata!

Autor:

Vesti

05.08.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as se pred put na Olimpijadu u Pariz pomolio nad moštima sveca i dobio ikonicu od mitropolita Joanikija

NOVAKU ĐOKOVIĆU OSTROŠKA SVETINJA POMOGLA DA UČINI NEMOGUĆE! Sveti Vasilije vodio do zlata!

Foto: Profimedia

Pre pobedonosnog pohoda na olimpijsko zlato, Novak Đoković se pomolio nad moštima Svetog Vasilija Ostroškog, u jednoj od najvećih srpskih svetinja, saznaje "Republika"!

- Srpski as, koji je poznat kao posvećeni pravoslavni vernik, samo dva meseca pre Pariza suočio se sa teškom povredom, pa je i samo učešće na Olimpijadi bilo pod znakom pitanja. Zahvaljujući veri i svom zaštitniku Svetom Vasiliju, čudesno je prebrodio operaciju, pa je zaigrao i na Vimbldonu - kaže izvor blizak Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

Mediji su šturo izvestili da je Nole na najveće svetsko takmičenje krenuo iz Crne Gore, gde je trenirao, ali naš sagovornik pojašnjava da mu je pravi cilj bio Manastir Ostrog, gde je pronašao duhovnu snagu da se izbori sa teškoćama na putu ka jedinom odličju koje mu je nedostajalo u riznici trofeja.

Republika

Foto: Instagram/Printscreen

Novak sa krstom oko vrata u Parizu

- On se na Ostrogu sreo i sa mitropolitom Joanikijem, s kojim je dugo razgovarao u četiri oka. Mitropolit ga je ohrabrio rečima da je uz Boga na pravom putu i da će ga on voditi kroz iskušenja koja ga čekaju. Blagoslovio ga je i na polasku mu poklonio ikonicu da mu bude amajlija i da mu bude pomoćnik na svim njegovim putevima - kaže ovaj sveštenik za naš list.

Bratstvo manastira ga je, kao i uvek, srdačno dočekalo i poručilo mu da će se moliti za njega protiv, kako su rekli, svetskih satanista koji mu tokom cele karijere rade o glavi.

- Zbog toga je Novak odmah posle osvajanja zlata nekoliko puta ponovio "Bog je veliki!", na taj način se zahvalio na tome što je uspeo da učini nemoguće: da savlada trenutno boljeg od sebe - priča naš izvor.



BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading