SKANDALOZNO! KRIMINAL ĆE MU DOĆI GLAVE! UEFA hitno menja sudiju polufinalne večeri?

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

09.07.2024

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cvajeru se prošlost obija o glavu.

SKANDALOZNO! KRIMINAL ĆE MU DOĆI GLAVE! UEFA hitno menja sudiju polufinalne večeri?

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader, Profimedia

Evropsko prvenstvo u fudbalu donosi uzbuđenje i neizvesnost, ali pre polufinalnog duela između Engleske i Holandije, pažnju je privukla kontroverza oko sudije Feliksa Cvajera. UEFA je prvobitno delegirala Cvajera da sudi ovaj meč, ali se sada spekuliše da bi mogao biti zamenjen zbog skandala koji datira još od pre 20 godina.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Cvajer je navodno 2004. godine primio mito od 300 evra kako bi sudio nepravedno na meču između Vupertala i Verdera. Dodatno, dve godine kasnije, suspendovan je na šest meseci jer nije prijavio nameštaljku za koju je imao saznanja, iako je to uvek negirao. Ovi skandali iz prošlosti sada su ponovo aktuelizovani i mogli bi imati ozbiljne posledice po sudiju Cvajera.

 

 

U decembru 2021. godine, fudbaleri Borusije javno su kritikovali Cvajera zbog njegovog suđenja na meču protiv Bajerna, optužujući ga da je u prošlosti bio umešan u nameštanje utakmica. Ovo je rezultiralo kaznom od 40.000 evra za Belingema, ali je policija pokrenula istragu povodom ovih komentara. Cvajer je dobio suspenziju za sve utakmice tima iz Dortmunda i odlučio je da uzme dvomesečnu pauzu zbog "psihološkog oporavka".

 

 

Ova situacija stvorila je neizvesnost oko toga ko će suditi polufinale između Engleske i Holandije, s obzirom na mogućnost da UEFA odluči da Cvajera zameni novim sudijom. U međuvremenu, u drugom polufinalu između Francuske i Španije, sudiće slovenački arbitar Slavko Vinčić.

 

 

Dok fudbalski svet i dalje čeka na odluku UEFA-e, jedno je sigurno - ovaj skandal iz prošlosti bacio je senku na predstojeće velike utakmice Evropskog prvenstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading