TUGA: Prerano nas je napustio čuveni bokserski šampion - u Beogradu se okitio bronzanom medaljom!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.07.2024

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bokserski sport je zavijen u crno.

TUGA: Prerano nas je napustio čuveni bokserski šampion - u Beogradu se okitio bronzanom medaljom!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Prema informacijama medija, bivši VBA šampion u bantam kategoriji, Riči Sandoval, preminuo je u 63. godini. Sandoval je bio šampion od aprila 1984. do marta 1986. godine, osvojivši titulu pobedom nad Džefom Čendlerom. Ova vest je potresla svet boksa, a Sandovalova sportska karijera ostaje upamćena po impresivnim uspesima i neverovatnom talentu.

Riči Sandoval je ostvario značajan uspeh osvojivši titulu VBA šampiona u bantam kategoriji, koju je držao dve godine. Njegova pobeda nad Džefom Čendlerom ostala je upamćena kao jedan od vrhunaca njegove karijere. Takođe, 1978. godine, Sandoval je učestvovao na svetskom prvenstvu u amaterskom boksu u Beogradu, gde je osvojio bronzanu medalju. Njegovo prisustvo na svetskom nivou i postignuti rezultati ostavili su dubok trag u svetu boksa.

Sandovalova posvećenost i talent su mu doneli zapažene uspehe kako u profesionalnoj, tako i u amaterskoj karijeri, ostavljajući neizbrisiv pečat u istoriji ovog plemenitog sporta.

 

 

Iako više nije među nama, Riči Sandoval će ostati upamćen kao izuzetan sportista čija su dela obeležila svet boksa. Njegova hrabrost, veština i posvećenost inspirisaće generacije boksera širom sveta. Sandovalova ostavština će živeti kroz sećanja na njegove velike pobede i doprinos boksu.

Odlazak Ričija Sandovala predstavlja veliki gubitak za boksersku zajednicu, ali će njegovo nasleđe nastaviti da inspiriše i motiviše sve one koji se bave ovim sportom.

Riči Sandoval je bio istinski šampion čiji su uspesi obeležili svet boksa. Njegova posvećenost, talent i hrabrost ostavili su dubok trag u istoriji ovog sporta. Pamtićemo ga po izuzetnim dostignućima i inspirativnom doprinosu boksu. Neka Riči Sandoval počiva u miru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading