ALEKSA ZATVORIO POLUVREME TROJKOM! Puna Arena uživa u plesu "orlova" protiv Grčke

Autor:

OI 2024

22.07.2024

20:54 >> 20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija vodi na pauzi

ALEKSA ZATVORIO POLUVREME TROJKOM! Puna Arena uživa u plesu "orlova" protiv Grčke

Foto: Starsport

SRBIJA - GRČKA 48:39

(26:21, 22:18)

TOK MEČA

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

10. minut - Sjajno je Jokić napravio prostora za Bogdanovića, a onda i popravio njegov promašaj! Papanikolau pogađa zicer, a AVRAMOVIĆ ZATVARA POLUVREME TROJKOM!

9. minut - Šteta, Papanikolau uzvraća trojku, a Bogdan pravi faul nad Moraitisom. Grk pogađa oba penala. Bogdanović nakon skoka u napadu pogađa za dva iz okreta.

8. minut - Uh, kakav je faul sada dosuđen Adetokumbu. Ponovo je iskoristio jedno bacanje, a Jokić asistira Avramoviću koji ubacuje trojku!

7. minut - Micić beleži grešku za greškom i pravi faul u napadu. Evo je trojka Petruševa! U dobrom trenutku. Janis polovičan sa penala, baš kao i Jokić.

6. minut - Papanikolau pogađa tešku trojku. Micić ne uspeva da vrati. Mitoglu beleži ofanzivni skok i poentira iz njega. Sada je Grčka na samo -4.

5. minut - Adetokumbo pogađa uprkos dobroj odbrani Srbije. Dobila su oba trenera po tehničku grešku, nakon čega je usledio tajmaut. Nakon svega - faul u napadu Grka.

4. minut - Fenomenalan potez Plavšića! Dodao je Micić, a novi centar Zvezde posle finte šuta ukucao loptu pored dvojice. Gudurić je sada izborio izgubljenu loptu Larencakisa.

 

 

3. minut - MILUTINOV LEPI RAMPU JANISU! Kako je podigao publiku na noge sada! Šteta, Jović ne pogađa za tri u kontri. Adetokumbo promašuje sada oba slobodna bacanja.

2. minut - Evo zakucavanja Adetokumba. Fenomenalan je Milutinov za sada - pored dvojice se snalazi sjajno i završava zicer. Evo konačno i pogotka Gudurića za dva.

1. minut - Odlični smo na ofanzivnom skoku, a posle još jednog Milutinov je opet fauliran. Ponovo pogađa oba puta.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Larencakis još jednom pogađa nakon dobre akcije "helena". Greši Gudurić sa ekstra pasom u kontri, ali će Milutinov na liniju penala ponovo. Konačno je neko precizan oba puta. Moraitis pogađa pod faulom, a precizan je i sa penala pa Pešić zove tajmaut pred poslednji napad. Avramović promašuje sa celog terena za kraj. 26:21

9. minut - Larencakis uzvraća van linije 6,75. Milutinov nakon ofanzivnog skoka fauliran i polovičan sa penala. Odlična odbrana "orlova" i nateran je Larencakis na grešku.

8. minut - Dugo je trajao napad Grčke, ali je završen erbolom Vokapa. Bogdan za tri iz driblinga sa jedne noge!

7. minut - Karakterističan prodor Dobrića i poeni novog igrača Zvezde. Petrušev ponovo fauliran i opet polovičan sa penala.

6. minut - Idemo na prvi tajmaut na meču. Izvrsna reakcija posle njega i još dobre timske košarke! Mitoglu pogađa trojku odmah po ulasku u igru, ali uzvraća istom merom Bogdan! Odličan protok lopte u napadu Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Jokić i Janis

5. minut - Počelo je - Adetokumbo beleži prve poene, a Jokara uzvraća na drugoj strani posle odličnog poteza. Odlično kombinuju Dobrić i Petrušev, zakucava srpski centar.

4. minut - Trojka Jokića digla je publiku u Areni na noge! Ipak Papajanis uzvraća na drugoj strani. Izvrsno poentira Dobrić za Srbiju.

3. minut - Petrušev je fauliran posle skoka u napadu i pogađa jedan od dva penala. Odlični Petrušev i Jokić u odbrani, Grci gube novu loptu.

2. minut - Bogdan pogađa sa poludistance za početak.

1. minut - Dva neiskorišćena napada na početku.

POČEO JE MEČ

 

 

PRE UTAKMICE

19:35 - Raduje to što je Davidovac na zagrevanju sa ostalim "orlovima" konačno!

19:00 - Poštovani čitaoci, dobrodošli na LIVE blog poslednjeg pripremnog meča "orlova" pred Pariz.

UVOD

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Japan u pripremnom meču pred Olimpijske igre u Areni sa 119:100, a večeras sledi finalni i mnogo ozbiljniji ispit.

U poslednjem testu pre Olimpijskih igara, selektor Svetislav Pešić može da računa na sve izabrane igrače, pa se očekuje sudar titana između Srbije i Grčke, sa Nikolom Jokićem i Janisom Adetokumbom u glavnim ulogama. Dvojica NBA superstarova, vlasnika pet od poslednjih šest nagrada MVP sezone udariće jedan na drugog od 20 sati u Areni. Iako je reč o prijateljskom susretu, on je od izuzetnog značaja jer najavljuje odlazak na Olimpijske igre, a tome ide u prilog i činjenica da je Arena za večeras rasprodata. Dakle, ako ste do sada nabavili svoju kartu za večeras uživajte u spektaklu, a ukoliko niste, moraćete da se zadovoljite foteljom i dnevnom sobom, ili našim LIVE blogom.

Republika

Foto: Starsport

Janis i Jokić u reprezentaciji

Podsetimo, pre dve godine, Srbija je pobedila Grčku posle produžetka rezultatom 100:94 pred 19.150 gledalaca. Iako je Janis Adetokumbo postigao 40 poena, Jokićevih 29 poena je imalo veću težinu. Ovaj susret je bio najvažniji trijumf u kvalifikacijama za Mundobasket 2023, na kojem je Srbija osvojila srebro, dok Grci na navedenom takmičenju nisu pružili očekivane partije.

Kao i kada je u pitanju nedeljni duel protiv selekcije Japana, svi ljubitelji košarke imaće prilike da pogledaju duel košarkaške reprezentacije Srbije sa selekcijom Grčke u direktnom TV prenosu, a meč koji počinje od 20 časova biće direktno prenošen na RTS 1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading