ŠOKANTNA VEST UOČI ŽREBA ZA EVRO KUPOVE: FIFA suspendovala srpski klub - dugovanja su im došla glave!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.07.2024

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je baš moralo tako?

ŠOKANTNA VEST UOČI ŽREBA ZA EVRO KUPOVE: FIFA suspendovala srpski klub - dugovanja su im došla glave!

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Svetska kuća fudbala (FIFA) donela je odluku da suspenduje Fudbalski klub Napredak iz Kruševca zbog neizmirenih obaveza prema nekadašnjem igraču kluba, Klemenu Bolhi. Ova mera podrazumeva zabranu registracije novih igrača, što može značajno uticati na aktivnosti kluba u narednom periodu.

Prema informacijama, razlog suspenzije Napretka su zaostala dugovanja prema Klemenu Bolhi, koji je prošlog leta nosio dres Kruševljana pre nego što se preselio u Lajbnic iz Austrije. Nakon 24 odigrane utakmice za klub, Bolhi je napustio Napredak, a neizmirena dugovanja prema njemu dovela su do ove restriktivne mere FIFA.

Napredak će biti primoran da hitno reaguje i izmiri dugovanja prema slovenačkom fudbaleru, s obzirom na to da u suprotnom neće moći da registruje nijednog igrača do isteka prelaznog roka u srpskom fudbalu, zakazanog za 13. septembar. Ovo postavlja klub pred ozbiljan izazov, te će uprava morati da preduzme brze i efikasne korake kako bi rešila ovu situaciju.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Kruševljani su pružili zavidan otpor vicešampionu

 

Suspendovanje registracije novih igrača može značajno uticati na sportske aktivnosti FK Napredak, s obzirom na to da će klub biti ograničen u formiranju tima za naredne utakmice. Ovo postavlja dodatni pritisak na trenere i postojeće igrače, koji će morati da pruže izuzetne napore kako bi nadoknadili ove nedostatke.

Napredak je počeo Superligu porazom od Partizana rezultatom 1:0 u gostima, a naredni izazov biće im gostovanje Železničaru u Pančevu. Ovi rezultati i predstojeći mečevi sada dobijaju novi kontekst usled suspenzije kluba od strane FIFA, te će javnost sa nestrpljenjem pratiti razvoj situacije u narednim danima.

Treba podsetiti da će danas u Nionu Partizan, Vojvodina i Radnički 1923 saznati imena potencijlnih protivnika u trećoj kvalifikacionoj rundi evropskih takmičenja za sezonu 2024/25.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading