PAKAO: Teže nije moglo - Partizan očekuje duel sa škotskim velikanom!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.07.2024

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žreb je odlučio - protivnik Partizana u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, jeste Glazgov Rendžers.

PAKAO: Teže nije moglo - Partizan očekuje duel sa škotskim velikanom!

Foto: Rangers.co.uk/printscreen

Verovatno u ovom momentu teže i nije moglo.

Ukoliko u predstojećem dvomeču eliminišu kijevski Dinamo, fudbaleri Partizana srpskog vicešampiona, u borbi za plasman u plej-of kvalifikacionu fazu Lige šampiona, sastaće se sa škotskim velikanom ekipom Glazgov Rendžersa

Reč je o klubu koji je osnovan meseca marta 1872. godine i koji je tokom druge decenije XXI veka proživljavao najteže trenutke u klupskoj istorji, ali se vratio na veliku scenu škotskog i evrospkog fudbala, željan veliih ostvarenja i trofeja.

Rendžers je do sada čak 55 puta bio šampion Škotske, a u svojim vitrinama ima i 34 pehara namenjena pobedniku nacionalnog kupa, kao i 28 trofeja pobednika Liga kupa Škotske.

Popularni "policajci" su u sezoni 1971/72 osvojili pehar namenjen najboljoj fudbalskoj ekipi Starog kontinenta, a još dva puta su bili finalisti (1960/61 i 1966/67). Treba napomenuti da su u sezonama 2007/08 i 2021/22 bili finalisti tadašnjeg Kupa UEFA, odnosno UEFA Lige Evrope.

 

 

Partizan se kroz svoju istoriju samo jednom sastao sa ekipim Rendžersa. Bilo je to u sezoni 2006/07 kada je u okviru grupe A Kupa UEFA odigran samo jedan meč u Glazgovu koji je pripao "policajcima" minimalnim rezultatom 1:0.

Tog 15. decembra 2006. godine na stadion Hempden park u Glazgovu u crno-belim dresovima su istrčali Aspreogenis, Đorđević, Zajić, Mihajlov, Lomić, Marinković, Tomić, Rnić, Bosančić, Mirosavljević i Smiljanić.

Jedini pogodak na meču postigao je Haton u 55. minutu meča.

Fudbaleri Rendžersa su prethodnu takmičarsku godinu okončali na drugoj poziciji škotske Premijer lige. Sa skorom od 27 pobeda, četiri remija i sedam poraza, osvojili su ukupno 85 bodova, osam manje od najvećeg rivala Seltika.

Treba podsetiti da je Rendžers poslednji put gostovao u srpskoj prestonici u sezoni 2021/22 kada su se u osmini finala UEFA Lige Evrope sastali sa Crvenom zvezdom. U prvoj utakmici u Glazgovu "policajci" su ubedljivo slavili sa 3:0, dok je Zvezda u Beogradu zabeležila minimalni trijumf rezultatom 2:1.

Ukoliko crno-beli eliminišu kijevski Dinamo, prvi meč sa Rendžersom će odigrati na stadionu u Humskoj ulici 6. ili 7. avgusta, dok je revanš u Škotskoj 13. dana osmog meseca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading