LJUBIMAC DELIJA VERUJE U PARTIZAN PROTIV DINAMA: On najbolje zna kako da crno-beli izbace Kijevljane

Autor:

Sport

22.07.2024

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Prazne tribine mogu biti prednost"

LJUBIMAC DELIJA VERUJE U PARTIZAN PROTIV DINAMA: On najbolje zna kako da crno-beli izbace Kijevljane

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Partizana sutra u 20.00 (Arena sport Premijum 1) započinju svoj međunarodni put i to na gostovanju Dinamu iz Kijeva u prvom susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Onaj koji sigurno zna kako protiv Ukrajinaca jeste Miloš Ninković. Ljubimac delija igrao je za Dinamo čak devet godina, posle čega se vratio u Beograd.

- Partizanu je najbitnije da ne izgubi prvu utakmicu, zato što je tada sve moguće u revanšu kod kuće. Nisam siguran koliko će igrači Dinama moći da budu skoncentrisani s obzirom na to da prolaze kroz tešku situaciju. Mislim da se trener Šovkovski drži izrazito teških priprema, što znači da na početku sezone nijedan igrač nije svež. Kad se sve sabere, Partizan može da napravi dobar rezultat - rekao je Ninković na početku razgovora za "Sport Klub".

Dosta se promenio klub u odnosu na period kada je on bio u Kijevu.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Ninković

- Kada sam igrao tamo bilo je puno stranaca u timu. Sada više obraćaju pažnju na domaće igrače. Trenutno ide dobro, imaju pet-šest igrača u reprezentaciji Ukrajine, ali liga je slabija. Nekada su mnogo jači bili i Šahtjor, Dnjepar, Metalist Harkov… - nastavio je Ninković.

Dinamo igra na terenu u Poljskoj usled rata, a Partizan neće moći da računa na podršku navijača u revanšu zbog kazne. Ipak, Ninković smatra da to ne mora da bude nužno loša stvar.

- Ako u prvih 15 minuta ne krene kako treba, navijači znaju biti nezadovoljni i to igračima predstavlja dodatni teret. Zato prazne tribine mogu biti prednost. U prvom meču Partizan ne sme da uđe sa previše respekta i da se brani. Iz ličnog iskustva, kad god sam se branio i igrao na nerešeno, izgubio sam - dodao je bivši igrač Zvezde.

Glavni strateg Kijevljana Oleksandr Šovkovski svojevremeno delio je teren sa Ninkovićem.

- Šovkovski je najbolji golman Ukrajine ikada. Uvek je bio profesionalac i lider. Nije puno pričao, ali vredno je radio na terenu. Malo sam se šokirao kad sam čuo da će postati šef struke. Ipak, poznajući ga, mislim da će imati disciplinovan tim sa fizičkom spremom na najvišem nivou - zaključio je Ninković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading