KAO DA SU SE "KAMENJEM NA BOGA BACALI": Nije moglo teže - Vojvodina i Partizan saznali imena potencijalnih rivala u Ligi Evrope!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.07.2024

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dug je put do treće kvalifikacione runde...

KAO DA SU SE "KAMENJEM NA BOGA BACALI": Nije moglo teže - Vojvodina i Partizan saznali imena potencijalnih rivala u Ligi Evrope!

Foto: Starsport

Danas je održan žreb u Nionu koji je odlučio da će pobednik dvomeča između fudbalera atinskog Panatinaiskosa  i bugarskog Boteva iz Plovdiva biti potencijalni protivnik Vojvodine u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ukoliko Novosađani prethodno eliminišu Ajaks u drugom kolu.

Botev je prethodnu sezonu u bugarskom fudbalu okončao na trećoj poziciji sa sedam bodova manje u odnosu na šampiona, dok je ekipa Panatinaikosa dramatični grčki šampionat okončao na četvrtom mestu iza PAOK-a, AEK-a i večitog rivala Olimpijakosa.

Sa druge strane, poražena ekipa iz dvomeča između fudbalera Fenerbahčea i Lugana potencijalni je protivnik Partizanu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ukoliko "crno-beli" prethodno budu eliminisani od Dinama iz Kijeva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Fenerbahče, koji je prošle godine završio na drugom mestu u turskoj Superligi, i Lugano, drugoplasirani u švajcarskom prvenstvu, takođe predstavljaju izazovne potencijalne protivnike za Partizan.

Foto: FK Partizan

Ukoliko ne eliminišu Ukrajnce, Partizan putuje u Tursku, ili Švajcarsku

 

Vojvodina će odigrati prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija protiv Ajaksa u Amsterdamu u četvrtak od 20.30 časova, dok je revanš zakazan za 1. avgust u Bačkoj Topoli. Partizan će se suočiti sa Dinamom iz Kijeva, a prva utakmica drugog kola kvalifikacija zakazana je za sutra od 20 časova u Lublinu, dok je revanš planiran za 31. jul u Beogradu.

Prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su 8. avgusta, dok su revanš utakmice zakazane za 15. avgust. Ukoliko pobede Dinamo, fudbaleri Partizana idu na Rendžers, što bi bio izuzetno uzbudljiv dvoboj za srpski fudbal.

S obzirom na sveže odluke žreba, ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem očekuju ishode drugog kola kvalifikacija kako bi saznali potencijalne protivnike Vojvodine i Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading