KOŠARKAŠKA REVOLUCIJA: Poenteri, spremite se - uvodi se ŠUT ZA ČETIRI POENA!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.07.2024

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li navedena promena uticati pozitivno na košarkašku igru?

KOŠARKAŠKA REVOLUCIJA: Poenteri, spremite se - uvodi se ŠUT ZA ČETIRI POENA!

Foto: pixabay.com

Lopta na košu

Košarka, kao jedan od najpopularnijih sportova na svetu, često je podložna promenama u svojim pravilima. U svojoj istoriji doživela je brojne transformacije, a najnovija dolazi sa Filipina. Naime, filipinski mediji preneli su vest da će u njihovoj košarkaškoj ligi biti uveden šut za četiri poena. Ova revolucionarna promena predstavlja značajan korak ka inovaciji u ovom sportu.

Linija za šut za četiri poena biće postavljena na udaljenosti od 8.20 metara od koša, što je značajno više od trenutne udaljenosti za šut za tri poena prema FIBA pravilima, koja iznosi 6.75 metara. Ovo pravilo će biti testirano tokom Kupa guvernera, koji počinje sredinom avgusta. Filipinska košarkaška liga će imati priliku da ovo pravilo primeni u realnim utakmicama i da sagleda njegove efekte na tok igre.

Ova inovacija može imati dugoročne posledice na samu taktiku igre i na razvoj mladih igrača. Ukoliko se pravilo ozbiljnije implementira, može doći do stvaranja generacija košarkaša koji će se specifično fokusirati na ovaj šut. Kroz deceniju, dve, ovo bi moglo dovesti do značajnih promena u načinu na koji se košarka igra, otvarajući prostor za potpunu transformaciju igre.

Foto: Tanjug/AP

Filipinci prvi testiraju novo pravilo

 

Ovo iznenađujuće pravilo donosi novu dinamiku košarci i postavlja temelje za potencijalne promene u samoj suštini ovog sporta. Sa nestrpljenjem se očekuje reakcija košarkaške zajednice na globalnom nivou i mogući uticaj koji bi ova inovacija mogla imati na budućnost košarke.

Najava promena pravila igre događa se uoči starta košarkaškog turnira na predstojećim Olimpisjkim igrama, za koji se očekuje da će biti jedan od nainteresantnijih kada je u pitanju smotra svetskog sporta koja se održava u francuskoj prestonici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading