HRVATI UHVAĆENI U PREVARI! Domaćin ih odmah IZBACIO!

Autor:

Sport

22.07.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Propao pokušaj obmane

HRVATI UHVAĆENI U PREVARI! Domaćin ih odmah IZBACIO!

Foto: Profimedia

Švajcarski portali prenose da su Hrvatski skijaški savez (HSS) i njegovi takmičari izbačeni iz letnjeg trening kampa u Cermatu zbog kršenja pravila. Naime, prema propisima, treninge u ovom periodu smeli su da obavljaju samo juniorski skijaši i skijašice, međutim, tokom inspekcije je otkriveno da među hrvatskim sportistima ima i onih koji se već takmiče u Evropskom kupu i imaju elitni status.

Markus Hasler, generalni direktor Zermatt Bergbahnena, koji upravlja skijalištem, izjavio je:

- Hrvati su od nas naručili stazu za trening juniora. Međutim, tokom inspekcije smo otkrili da među tim juniorima ima sportista koji se već takmiče u Evropskom kupu i zbog toga imaju elitni status. Pošto su nas prevarili, odmah smo ih izbacili sa treninga i nećemo dozvoliti ni hrvatskim juniorima da treniraju sa nama ovog leta.

 

Ova situacija dodatno je zakomplikovana ranijim odlukama Međunarodne skijaške federacije (FIS). Naime, FIS je odlučio da iz kalendara izbaci trke spusta na stazi Cermat-Červinija, što je izazvalo reakciju Cermata, koji je zauzvrat zabranio treninge na svojim stazama svima osim juniorima.

Iako je ova situacija izazvala negativne reakcije, ostaje da se vidi kako će se HSS i Cermat dalje postaviti u ovom sporu, kao i da li će biti nekih promena u pravilima treninga na ovom skijalištu u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading