OGLASIO SE ĐOKOVIĆ EMOTIVNOM PORUKOM PRED OLIMPIJSKE IGRE: Osvajanje medalje za MOJU ZEMLJU je najveća čast!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Uvek sam se nadao da ću nastupiti na što je više moguće olimpijskih igara"

OGLASIO SE ĐOKOVIĆ EMOTIVNOM PORUKOM PRED OLIMPIJSKE IGRE: Osvajanje medalje za MOJU ZEMLJU je najveća čast!

Foto: Tanjug/AP

Neplanirano je došao do finala Vimbldona i još jednom pokazao da će hejteri morati da nastave da čekaju na njegovu penziju. Novaka Đokovića sada očekuje ono najbitnije u sezoni, za šta se najviše sprema i što mu jedino nedostaje - zlatna medalja na Olimpijskim igrama.

Pokušaće konačno da ostvari san o kom mašta od početka svoje karijere, a to je da svojoj naciji donese zlato.

Osvajanja olimpijske medalje za zemlju je nešto veoma, veoma posebno. Veoma jedinstveno. Imao sam to zadovoljstvo u Pekingu. Bronzanu medalju i nadam se da mogu napravim korak dalje, najmanje. Očigledno, Olimpijske igre su najstariji, najveći svetski događaj u istoriji sporta i predstavljanje svoje zemlje na tako neverovatnom događaju je najveća čast - rekao je Đoković u objavi na Instagramu i dodao:

Uvek sam se nadao da ću nastupiti na što je više moguće olimpijskih igara. Nisam imao broj u glavi, ali jurim taj cilj 20 godina. Imaću novu priliku u Parizu, na šljaci Rolan Garosa s kojom sam dobro upoznat pa su očekivanja i uzbuđenje visoki. A kako se Igre bliže, uzbuđenje će rasti još više.

Objasnio je Nole i kada igra najspremnije.

- Kada mi je miran um, kada mogu da postignem optimalnu ravnotežu, psihološku i emotivnu, mogu da odigram najbolje. Moje telo “teče”, tako da kažem. Radi tačno ono što mi je potrebno da radi, objasnio je Đoković i dodao:

Dotakao se za kraj i svojih najznačajnijih mentora.

- Imao sam mnogo trenera i svako od njih je doneo nešto što mi je bilo potrebno u tom trenutku, u tom periodu moje karijere. Niki Pilić je bio ono što volim da nazovem teniskim ocem,  a Jelenu Genčić volim da nazovem mojom teniskom majkom. Uticali su na sami početak moje karijere, moje odrastanje, moje detinjstvo. Moji roditelji su im dozvolili da mi budu mentori  i da me vode i kroz život takođe i da me oče o svim stvarima van terena. Imao sam neke fenomenalne trenere u karijeri koji su definitivno oblikovali moju ličnost, ali takođe i moju igru tokom godina - završio je Nole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading