SKANDAL UOČI DUELA SA DINAMOM: Grb Partizana u krvi - Ukrajinci objavili šokantnu fotografiju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.07.2024

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li UEFA reaagovati?

SKANDAL UOČI DUELA SA DINAMOM: Grb Partizana u krvi - Ukrajinci objavili šokantnu fotografiju!

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana se pripremaju za izuzetno važan meč protiv Dinama Kijev u okviru drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona. Međutim, atmosfera pred ovaj susret je daleko od sportske, nakon skandaloznih izjava trenera ukrajinskog tima Oleksandra Šovkovskog. On je tokom obraćanja medijima pročitao ratno saopštenje koje je bilo ispunjeno napadima na Partizan.

- Naš klub se ne odvaja od naroda Ukrajine, konstantno podržavajući naše odbrambene snage i ljude koji su patili od ruske agresije u ovom teškom periodu. Tokom svojih nastupa na evropskoj sceni, igrači pokušavaju da podignu moral naših branitelja i ljudi pogođenih njegovim posledicama. Mnogi od njih su dugogodišnji obožavaoci Dinama iz Kijeva. Uzeli smo sa ogromnim, blago rečeno, nerazumevanjem odlazak FK Partizan u Moskvu na bratski turnir, gde su odigrali niz mečeva protiv lokalnih klubova i izrazili znake solidarnosti sa onima koji vode agresivan rat protiv nas, okupiraju našu zemlju, uništavaju naše gradove i sela, ubijaju i osakaćuju naš narod i decu. Posebno imajući u vidu jasnu odluku UEFA da isključi ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja u Evropi, koja je doneta odmah po početku potpune agresije - istakao je strateg Kijevljana.

Nakon ovog nemilog događaja, na popularnoj ukrajinskoj Instagram stranici posvećenoj fudbalu osvanula je jeziva pretnja. Fotografija sa krvlju preko grba FK Partizan uz skandalozan komentar uzburkala je javnost i dodatno zaoštrila tenzije pred meč. Ova pretnja je izazvala ogorčenje i osudu kako navijača, tako i fudbalskih stručnjaka širom sveta.

 

 

Ova skandalozna najava meča izazvala je reakciju javnosti i fudbalskih institucija širom Evrope. Pozivi za oštru osudu ovakvih postupaka i zaštitu integriteta fudbalskih takmičenja postali su glasniji, dok su se glasovi solidarnosti sa Partizanom čuli iz različitih fudbalskih krugova.

Da podsetimo, večerašnji duel iz Lublina ljubitelji fudbala u Srbiji mogu pratiti u direktnom prenosu na RTS-u 1 i TV Arenisport Premium 1 sa početkom od 20 časova.

Napetost i tenzije pred meč između Partizana i Dinama Kijeva su na vrhuncu nakon skandaloznih izjava trenera i jezive pretnje putem društvenih mreža. Sve oči fudbalske javnosti su uprte ka ovom susretu, a nadamo se da će fudbal i sportski duh trijumfovati nad ovakvim neprihvatljivim ponašanjem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading