SRBI SE BRZO OPORAVILI OD TUGE ZBOG FUDBALERA NA EVRO: SREĆA PA IMAMO KOŠARKAŠE I ĐOKOVIĆA! Oni su lek za ovaj napaćeni narod

Autor:

Sport

13.07.2024

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čast je reći da pričamo istim jezikom kao oni

SRBI SE BRZO OPORAVILI OD TUGE ZBOG FUDBALERA NA EVRO: SREĆA PA IMAMO KOŠARKAŠE I ĐOKOVIĆA! Oni su lek za ovaj napaćeni narod

Foto: Profimedia

Najviše se uzdamo u njih, a oni uvek najmanje pokažu. I onda pričamo nećemo opet, nisu zaslužili, ali ih onda ponovo dižemo u nebesa, toliko da ponekad zaboravimo ko nas zapravo nikad ne izneveri i najviše obraduje. Ne moramo ni da objašnjavamo ko je ko ovde, ali jasno je da nakon kraha u Nemačkoj na EVRO, sunce polako počinje opet da "obasjava" Srbiju.

Kada se završila ona nesrećna utakmica sa Danskom, nije se stišavala bura zbog skandala i sukoba na relaciji selektor Piksi - igrači. Te kad će Stojkovićev izveštaj, te ovi neće da igraju sve dok on ne reši da podnese ostavku i sve to da bi se Piksi vratio i rekao da ostaje. Sve to je stvarno više postalo mučno slušati, ali čini se da fudbal konačno pada u drugi plan, pošto je pravi ponos Srbije ponovo nastupio na scenu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Posle patnje u 2024. godini tokom koje je Novak Đoković redom rano ispadao sa Australijan Opena, te Mastersa u Indijan Velsu, Monte Karlu, Rimu, Ženevi, svi su očekivali da će nakon predatog meča Kasperu Rudu na Rolan Garosu i operacije kolena ovo biti neuspešna godina u kojoj će Nole najaviti svoj kraj karijere. Ali, opet je dokazao da ga nikad ne treba otpisivati i ušao u finale u Londonu, utišao glupe navijače u više navrata, objasnio šta je kao klinac proživeo u Srbiji i koliko je tada sanjao o trofeju Vimbldona i sa elegancijom i u stilu učinio celu naciju po ko zna koji put najponosnijom. Cela Srbija će u nedelju od 15 časova biti kraj malih ekrana i pratiti šta radi najveći sportista ikada.

Republika

Foto: Profimedia

Srbija - Francuska

Da se potpuno oporavimo od fudbala samo za dan, posle Novaka pobrinuli su se i košarkaši. Nakon dve pobede nad Holandijom iza zatvorenih vrata, usledila je i prva zvanična pripremna utakmica pred Olimpijske igre. A, ako se po jutru dan poznaje, teško da će će "orlovi" proći bez dočeka na balkonu po povratku iz Pariza. Upravo su sinoć protiv Francuske Karijevi igrači pokazali nadmoć predvođeni najboljim igračem sveta kog su pomno pratili svi ostali srpski košarkaši. Čini se da je hemija iz Manile samo još više porasla, a sinoćnom partijom Jokić je zapušio usta onima koji su pričali da nam "konjušar iz Denvera ne treba". Tu je kapiten Bogi, Avramović koji "kida" kao da je finale i svi ostali koji ostavljaju srce na terenu, da ih ne nabrajamo, a tu su da pogode važan šut i odigraju čvrstu odbranu kad god zatreba.

Videćemo protiv Amerike može li domet da bude zlato, ali i ako ne bude - Srbi uvek moraju da znaju zbog koga važe za sportsku naciju i ko im je najbolji ambasador širom sveta, a to su Novak Đoković i košarkaši prvenstveno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading