"SIMBOL POBEDE I SLOBODE, ŽIVELA SRBIJA!": Soko Nera na ruci premijera Vučevića (VIDEO)

Autor:

Vesti

27.07.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer je bio očaran ovim susretom i odlučio je da taj trenutak podeli sa građanima Srbije.

"SIMBOL POBEDE I SLOBODE, ŽIVELA SRBIJA!": Soko Nera na ruci premijera Vučevića (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/milosvucevic

Premijer Srbije Miloš Vučević posetio je manastir Žiča kod Kraljeva, gde je u junu ove godine završen projekat rehabilitacije pristupnih saobraćajnica i platoa. Ova poseta je bila prilika da se osvrne na značaj ovog projekta za unapređenje pristupa i lepote manastira, koji ima veliku istorijsku i kulturnu vrednost za Srbiju.

Tokom posete, Vučević je razgovarao sa igumanijom manastira i monahinjama, koji su mu pružili uvid u svakodnevni život i rad u manastiru. Ovi razgovori su dodatno osvetlili važnost manastira kao duhovnog centra i mesta okupljanja vernika.

Jedan od najzanimljivijih trenutaka posete bio je susret premijera sa čuvenim snežnim sokolom Nerom. Ovaj neobičan i impresivan ptica, poznata po svojoj lepoti i simbolici, dodatno je obogatila Vučevićevu posetu. Premijer je bio očaran ovim susretom i odlučio je da taj trenutak podeli sa građanima Srbije putem društvenih mreža.

Na svom Instagram profilu, Vučević je objavio fotografiju sa Nerom, uz prateći tekst: "Simbol pobede i slobode! Živela Srbija!" Ova objava privukla je veliku pažnju i pozitivne reakcije, ističući značaj očuvanja prirodnih i kulturnih vrednosti Srbije.

Ova poseta manastiru Žiča i susret sa snežnim sokolom Nerom predstavljaju kombinaciju istorijske, duhovne i prirodne lepote Srbije, te dodatno naglašavaju napore Vlade u očuvanju i unapređenju kulturne baštine zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading