MILOJEVIĆ PUSTIO KLINCE: Zvezda se odrekla dva talenta

Autor:

Sport

11.09.2024

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan će u Španiju, a drugi će crveno-belima na crtu.

MILOJEVIĆ PUSTIO KLINCE: Zvezda se odrekla dva talenta

Foto: Starsport

Fudbalski klub Crvena zvezda odrekao se dva fudbalera u jednom danu i na njih trener Vladan MIlojević neće više moći da računa.

Vezni fudbaler Crvene zvezde, Luka Lečić (19), prelazi u španski klub Burgos, člana Segunde. Ova vest je izazvala veliko interesovanje, posebno zbog Lečićevog dosadašnjeg učešća u mlađim kategorijama Crvene zvezde, kao i njegovog nastupa u Ligi šampiona za mlade. Iako je bio kapiten na pojedinim utakmicama, mladi fudbaler se odlučio za prelazak u Španiju, zbog prevelike konkurencije u prvom timu Crvene zvezde.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Luka Lečić


Luka Lečić je bio standardan igrač u mlađim kategorijama Crvene zvezde, sa učešćem u Ligi šampiona za mlade tokom dve uzastopne sezone. Ova činjenica jasno ukazuje na njegovu talentovanost i sposobnost da se nosi sa zahtevima takmičenja visokog nivoa. Takođe, činjenica da je bio kapiten na nekim utakmicama dodatno naglašava njegovu vođstvenu ulogu i značaj koji je imao u tim trenucima.

Crvena zvezda će dobiti simbolično obeštećenje na osnovu trening kompenzacije. Ova praksa je uobičajena u svetu fudbala kada mladi igrač napušta klub i prelazi u inostranstvo. Iako je ova vrsta obeštećenja simbolična, ona predstavlja priznanje za uloženi trud i rad u razvoju mladog fudbalera.

Istivremeno, Crvena zvezda i Vojvodina na pragu su realizacije novog transfera između dva kluba. Iz Beograda će put Novog Sada talentovani vezista Nikola Knežević (21). On će postati fudbaler Vojvodine bez obeštećenja, a Zvezda će profitirati 50 odsto od naredne prodaje, kao što je to bilo u slučaju Andrije Radulovića.
Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Nije se izborio za mesto u Zvedi: Nikola Knežević

Knežević nije uspeo da se nametne u timu Vladana Milojevića za ovu sezonu, nije odigrao ni minut u Superligi Srbije u jakoj konkurenciji u veznom redu, pa je odlučeno da razvoj nastavi dalje. Prošle sezone je bio najbolji fudbaler u Prvoj ligi Srbije u dresu OFK Beograda, a uporedo je igrao na dvojnoj za crveno-bele. Stigao je do učinka od sedam golova i 14 asistencija. Takođe, pažnju na sebe skrenuo je i kada je dao gol u prijateljskom meču Zvezde i Zenita proletos na Marakani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading