MILOŠ VUČEVIĆ PREDSTAVLJA AKCIJU "NAJBOLJA CENA": Biće niže od akcijskih (FOTO)

Autor:

Biznis

28.08.2024

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konferencija će početi u 10 časova

MILOŠ VUČEVIĆ PREDSTAVLJA AKCIJU "NAJBOLJA CENA": Biće niže od akcijskih (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević najavio je sutrašnje predstavljanje akcije "Najbolja cena" koja će se održati u sedištu Vlade Srbije. Na konferenciji će prisustvovati ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i ministarka privrede Adrijana Mesarović, a kako je najavljeno iz vlade, očekuje se da će lista proizvoda koji će biti predstavljeni imati najbolju moguću cenu, čak nižu od akcijske.

Najava mera za kontrolu cena

Republika

Foto: Shutterstock

Najbolja cena

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da će nova lista proizvoda zaista imati najbolju moguću cenu, koja će biti niža od akcijske. Takođe, Vučević je nakon sastanka sa trgovcima istakao da će Vlada preduzeti mere kako bi se uticalo na cene proizvoda, posebno za namirnice koje čine suštinski deo potrošačke korpe. On je naglasio da Vlada neće direktno uticati na rad trgovaca, ali da će preduzeti korake kako bi se postigla pravičnija cena za potrošače.

Mere za kontrolu cena

Vučević je takođe najavio da će Vlada sarađivati sa trgovinskim lancima kako bi postigla dogovor oko cena i kako bi se kontrolisalo da budu malo pravičnije. Takođe, istakao je da je potrebno razmotriti zašto su neki proizvodi skuplji u Srbiji u odnosu na druge zemlje te da će biti preduzete odgovarajuće mere kako bi se ova situacija rešila.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najbolja cena

 

Očekuje se da će ova akcija imati značajan uticaj na tržište i da će doprineti poboljšanju ekonomske situacije u zemlji.

Dogovor sa predstavnicima trgovinskih lanaca

Podsetimo, premijer Miloš Vučević sastao se pre nekoliko dana sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca. Sastanku su prisustvovali ministarka privrede Adrijana Mesarović i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

 

 

-Sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca i ministrima trgovine i privrede Tomislavom Momirovićem i Adrijanom Mesarović imao sam radni sastanak, kako bismo, u što kraćem roku, došli do stabilizacije cena određenih prehrambenih proizvoda na tržištu u odnosu na region - napisao je Vučević na zvaničnom Instagram nalogu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Ana

28.08.2024 16:50

Bravo,to puno znaci gradjanima Srbije

Aca

28.08.2024 16:51

Svaka cast,briga o gradjanima na prvom mestu

Marko

28.08.2024 16:52

Ovo je odlicna odluka Vlade, mnogo ce pomoci nasim gradjanima

Bilja

28.08.2024 16:53

Samo nastavite tako,najbolji ste