PROCURILI PODACI SA SAJTA ZA NARUČIVANJE: Otkrivena imena, adrese i brojevi telefona svih koji su kupovali KONDOME I LUBRIKANTE (FOTO)

Autor:

Biznis

29.08.2024

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljeno na stotine imena

PROCURILI PODACI SA SAJTA ZA NARUČIVANJE: Otkrivena imena, adrese i brojevi telefona svih koji su kupovali KONDOME I LUBRIKANTE (FOTO)

Foto: Shutterstock

Indijska filijala britanskog brenda Dureks, specijalizovanog za proizvodnju kondoma i lubrikanata, našla se u centru pažnje zbog otkrivanja ličnih podataka svojih klijenata. Istraživač na polju bezbednosti, Sourajeet Majumder, istakao je ozbiljnost problema izlaganja osetljivih informacija potrošača na tržištu kondoma.

Detalji o propustu

 

 

Prema dostupnim informacijama, veb-sajt Dureks Indije je otkrio puna imena klijenata, njihove brojeve telefona, imejl adrese, adrese za isporuku, vrstu poručenih proizvoda i vrednost uplate. Iako tačan broj pogođenih klijenata nije precizno utvrđen, istraživač je pronašao dokaze da su podaci stotina ljudi bili izloženi zbog nedostatka adekvatne autentifikacije na strani za poručivanje.

Reakcija istraživača i kompanije

Sourajeet Majumder naglasio je da bi ovi procurili podaci mogli biti predmet krađe identiteta, uznemiravanja putem otkrivenih kontakt informacija, kao i moralne osude. Istakao je i ključnost obezbeđivanja privatnosti, posebno kada je reč o brendu koji se bavi proizvodima za intimnu upotrebu. Međutim, portparol roditeljske kompanije Dureksa Reckitt odbio je da komentariše da li će kompanija preduzeti mere kako bi zaštitila podatke svojih klijenata.

Problemi i moguće posledice

Američki TechCrunch, kome se istraživač obratio povodom ovog bezbednosnog propusta, proverio je informacije i utvrdio da je u vreme pisanja teksta pristup porudžbinama klijenata i dalje bio moguć. Ovaj slučaj izaziva zabrinutost zbog potencijalne zloupotrebe osetljivih podataka, a istraživač je istakao da bi ovo moglo rezultirati i moralnom osudom.

Uprkos ozbiljnosti situacije, ostaje da se vidi kako će Dureks Indija i matična kompanija Reckitt reagovati na otkrivanje ovih privatnih podataka i da li će preduzeti adekvatne korake kako bi zaštitili privatnost svojih klijenata.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading