REPUBLIKA EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Radujko od petka novi generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije

Autor:

Sport

11.09.2024

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na prethodnim poslovima dokazao da je izvanredan operativac i da će srpski fudbal sa njim puno dobiti.

REPUBLIKA EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Radujko od petka novi generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije

Foto: Starsport

Branko Radujko biće novi generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, ekskluzivno saznaje Republika. Prema našim informacijama iz pouzdanog izvora, on će funkciju preuzeti u petak.

Kao neko ko ne dobro upućen u fudbal i kao neko ko voli fudbal, Radujko se u više navrata dovodio u vezu sa FSS, ali je tek sada rešio da se direktno uključi u rukovođenje krovnom organizacijom srpskog fudbala. Da je odličan operativac, što je najvažnija odlika za mesto na koje dolazi Radujko je dokazao na poslovima koje je ranije obavljao.

Republika

Foto: Starsport

Redovno na stadionu: Branko Radujko

Naime, Radujko je imao dobre rezultate na prethodnom poslu kao direktor Carina Srbije. Takođe, do 2012. godine bio na čelu Telekoma Srbije. Kako podseća HotSport, nakon toga je sve do 2021. godine radio u najvećoj energetskoj kompaniji na svetu, Gazpromu.

Podsetimo, Radujkov prethodnik na mestu genseka FSS bio Jovan Šurbatović. On je sa funkcije razrešen nedavno, a sve zbog haosa u FSS koji je nestao posle loših rezultata na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i propusta u vezi sa organizacijom samog puta na EVRO 2024.

Nema sumnje da će Radujko, kada preuzme funkciju generalnog sekretara FSS, imati pune ruke posla. Naime, na njemu će, zajedno sa ostalim čelnicima FSS biti da omoguće selektoru i fudbalerima najbolje moguće uslove da naprave rezultat.

A upravo su rezultati ono što navijači od Piksija i "orlova" traže, ali i od mlađih selekcija. Posle kraha na EVRO 2024, Srbija je osvojila bod iz dva meča A4 grupe Lige nacija, ali pravi izazovi tek predstoje. Koliko 12. oktobra na noge "orlovima" dolazi Švajcarska, koja ima dva poraza u dva meča, pa će naš trijumf u Leskovcu biti imperativ kako bi se izbeglo da se na kraju zauzme poslednje četvrto mesto u grupi i ispadne u B diviziju Lige nacija.

 

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading