VESKO PLATIO LJUDIMA DA MU ČUVAJU DEDOVINU, A NJIMA KRAVA UGINULA OD GLADI: "Mogli su da zarade 60.000 evra, ali su ovo radili" (FOTO)

Autor:

Biznis

29.08.2024

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije hteo da imanje zaraste u korov

VESKO PLATIO LJUDIMA DA MU ČUVAJU DEDOVINU, A NJIMA KRAVA UGINULA OD GLADI: "Mogli su da zarade 60.000 evra, ali su ovo radili" (FOTO)

Foto: Shutterstock

Početkom aprila, vest o Vesku Šutoviću, uspešnom biznismenu poreklom iz Crne Gore koji živi i radi u Americi, obišla je region. Vesko je tada dao velikodušnu ponudu - želeo je da poštenoj porodici ustupi na korišćenje svoje veliko imanje u selu, udaljenom sedam kilometara od centra Bijelog Polja.

Ponuda koja se ne odbija

Vesko je bio spreman da vrednim ljudima, koji žele da rade, ustupi kuću, štale i pomoćne objekte, dao bi im platu od 700 evra i garantovao otkup proizvoda. Nakon objave ove vesti, interesovanje je bilo ogromno, a na kraju je pronađena porodica koja će se brinuti o imanju i sprečiti da dedovina zaraste u korov.

Poštena porodica na dedovini

Republika

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@rtvkv1

Seosko imanje

 

Vesko je izrazio želju da na imanju živi poštena i vredna porodica sa decom, koja nije imala problema sa zakonom. Ponuda je proizašla iz želje da dedovina ne bude zapuštena, a porodici će na raspolaganju biti kuća sa četiri spavaće sobe i sve što je potrebno za život i rad na imanju.

Velikodušnost sa razlogom

Novinari Monda su razgovarali sa Veskom Šutovićem, koji već 37 godina živi u Njujorku i vodi uspešnu firmu sa više od 100 zaposlenih. Kako im je rekao, ovo nije bio prvi put da je dao ovakvu ponudu. Četiri puta tražio je poštenu porodicu koja bi se starala o njegovoj dedovini, a zauzvrat je davao nekoliko plata unapred, potpuno opremljeno imanje, sa svom neophodnom mehanizacijom za obradu zemlje i čuvanje stoke.

Razočaranje

Republika

Foto: RTS/printscreen

Uginula krava

 

Međutim, najnoviji slučaj nije završen kako je planirano. Porodica koja se uselila na imanje nije ispoštovala dogovor. Vesko im je ustupio opremljenu kuću, kupio krave, dao 7 plata unapred, pa čak i dva automobila, ali umesto uspešne saradnje, usledilo je razočaranje. Situacija je kulminirala kada je saznao da je jedna krava uginula od gladi zbog neadekvatne brige, nakon čega je prekinuo svaku saradnju sa njima.

"Ustajali su kasno, a to ne može kad živite na selu, kad se bavite poljoprivredom i kad radite", objasnio je Vesko za Mondo.

"Ja sam pravio proračune, od jedne krave možete da zaradite 2.000 evra, a godišnje to može da bude i 50.000 do 60.000 evra, toliko su oni mogli da zarade, ali ljudi su postali lenji, neće više niko da radi, retko ko danas poštuje dogovore", rekao je on za Mondo.

Turistički potencijal imanja

Vesko je za Modno otkrio da je preusmerio svoje planove i trenutno na imanju niče veliki objekat koji će prerasti u hotel. Odlučio je da dedovinu ne proda, već da iskoristi turistički potencijal imanja, kako njegovo nasleđe u Crnoj Gori ne bi zjapilo prazno ili zaraslo u korov. Svoje planove je preusmerio kako bi iskoristio resurse na najbolji mogući način.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading