UDARIĆE SRBIN NA SRBINA? Međedoviću bi protivnik mogao biti Đoković na US Openu

Autor:

Sport

22.08.2024

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hamad Međedović uspeo je da se plasira u glavni žreb US Opena.

UDARIĆE SRBIN NA SRBINA? Međedoviću bi protivnik mogao biti Đoković na US Openu

Foto: Starsport

Novak Đoković i Hamad Međedović

Srpski teniser Hamad Međedović uspeo je da se plasira u glavni žreb US Opena nakon što je ostvario pobedu nad domaćim igračem Nišešom Basavaredijem. Međedović je u odlučujućem kolu kvalifikacija trijumfovao rezultatom 2:1 (6:4, 6:7, 6:1) nakon velike borbe koja je trajala dva sata i 25 minuta.

U prvom setu Međedović je uspeo da dva puta oduzme servis protivniku, dok je istovremeno pretrpeo jedan strašan brejk. Ovaj set je doneo vođstvo srpskom teniseru. U drugom setu, oba tenisera su osvojila po jedan gem na servis rivala, a odlučujući taj-brejk pripao je Amerikancu rezultatom 7:5. Ipak, Međedović se nije predavao i u odlučujućem setu je ozbiljno dominirao rezultatom 6:1, čime je osigurao svoje mesto u glavnom žrebu.

Republika

Foto: Profimedia

 

 


Međedović se pridružio Novaku Đokoviću, Dušanu Lajoviću, Miomiru Kecmanoviću i Laslu Đereu kao čak peti predstavnik Srbije u glavnom žrebu US Opena. Ovaj uspeh znači da bi Međedović već u prvom kolu mogao da zaigra protiv Novaka Đokovića, koji će na startu turnira igrati protiv nekog kvalifikanta. Ovo će biti Međedovićev debi u glavnom žrebu poslednjeg grend slema u sezoni.

US Open je na programu od 26. avgusta do 8. septembra ove godine, a Međedovićev uspeh u kvalifikacijama donosi dodatnu uzbuđenost srpskim navijačima pred početak ovog prestižnog teniskog turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading