ŠOK OBRT U SEVERNOJ MAKEDONIJI! Sud poništio odluku protiv izručenja Ramadanija Srbiji!

Autor:

Svet

23.08.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo da li će biti predat srpskim vlastima!

ŠOK OBRT U SEVERNOJ MAKEDONIJI! Sud poništio odluku protiv izručenja Ramadanija Srbiji!

Foto: Udruženje ratnih veterana OVK/Facebook

Vrhovni sud Severne Makedonije poništio je danas odluku skopskog Krivičnog suda kojom je zabranjeno izručenje lidera nekadašnje tzv. OVK Bljerima Ramadanija Srbiji, i ponovo vratio taj predmet na Krivični sud, prenosi Telma.

 - Krivično veće Odeljenja za organizovani kriminal i korupciju Osnovnog krivičnog suda u Skoplju, prilikom donošenja rešenja kojim je utvrdilo da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje imenovanog lica, nije dobro obrazložilo razloge kojima se rukovodio prilikom prihvatanja da se postupak započet po članu 75. stav 1. Zakona o međunarodnoj saradnji u krivičnim stvarima, kao skraćeni postupak, razvija kao redovan postupak po članu 68. u vezi sa članom 51. istog. zakona'', navodi se u saopštenju Vrhovnog suda, čime se odluka Krivičnog suda smatra nejasnom i nerazumljivom, i zbog čega je zatražen ponovni postupak.

Makedonski portal A1on prenosi da je Odeljenje za suzbijanje organizovanog i teškog kriminala pri MUP-u Severne Makedonije dostavilo Osnovnom javnom tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije (OJO GOKK) obaveštenje zbog postojanja osnova sumnje da su službena lica koja su donela rešenja o izručenju Ramadanija počinila krivično delo.

Sud, kako se navodi iz MUP-a, doneo je odluku koju državne institucije teško mogu da sprovedu u potpunosti i da je mera kućnog pritvora stranih državljana na stranoj adresi presedan u dosadašnjoj praksi.

 Ramadani je pre mesec dana uhapšen na makedonskoj granici po poternici Interpola koja je raspisana na osnovu zamolnice Srbije, zbog sumnje da je počino ratni zločin na Kosovu i Metohiji.

Određen mu je ekstradicioni pritvor od 30 dana u zatvoru Šutka, a zatim je ta odluka zamenjena kućnim pritvorom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading