''ČELIČNI MAJK'' JE ZBOG OVOG BIO SUSPENDOVAN! Poznati jutjuber bi morao da se pazi OVOG poteza Tajsona!

Autor:

Sport

22.08.2024

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje nas borba decenije.

''ČELIČNI MAJK'' JE ZBOG OVOG BIO SUSPENDOVAN! Poznati jutjuber bi morao da se pazi OVOG poteza Tajsona!

Foto: www.profimedia.rs

Svi ljubitelji boksa sa velikim nestrpljenjem čekaju borbu veka, a to je okršaj između Majka Tajsona i poznatog jutjubera Džejka Pola koji je zakazan za 15. novembar. Prvobitno je trebalo da se održi 20. jula, ali meč je morao da bude odložen zbog Tajsonovih zdravstvenih problema vezanih za čir. Trenutni plan je da se borba održi na stadionu Dalasa u Teksasu, postavljajući scenu za profesionalni bokserski meč uz određene uslove.

Foto: www.profimedia.rs

Majk Tajson i Džejk Pol

Tajson je poznat po nadimku ''Čelični Majk'', pošto je jedan od najboljih boksera svih vremena, ali je imao buran temperament koji ga je koštao možda i bolje karijere. Pol mora dobro da se pripremi za ovaj meč, a treba da obrati pažnju na jedan potez Tajsona zbog kojeg je legendarni bokser bio suspendovan. 

Naime, 26. juna 1997. godine u Las Vegasu je održan verovatno najsramniji meč u istoriji boksa. Okršaj nije ostao upamćen po dobroj borbi, već po tome što je Majk Tajson odgrizao komadić uva Ivanderu Holifildu i zatim ga ispljunuo na pod.

Borba u Las Vegasu je bila sedam meseci očekivani revanš. "Gvozdeni Majk" je neočekivano poražen od Holifilda nokautom u 11. rundi kojom je izgubio VBA pojas. Tajson je bio više nego naoštren da povrati titulu i čast. Ali nije sve išlo kako je planirao. Holifild je u prvoj rundi bio bolji, a zatim to ponovio u trećoj. Tada je Tajson uradio nešto što niko nije očekivao.

Tajson se nije zadržao na tome da odgrize uvo protivniku, već ga je potom napao i odgurnuo s leđa. Meč je, naravno, prekinut, Tajson je diskvalifikovan, uz zabranu bavljenja boksom na godinu dana i novčanu kaznu od tri miliona dolara.  Tajson koji ima 55 godina, se nije takmičio profesionalno od 2005, ali i dalje veruje u svoju sposobnost da nokautira mnogo mlađeg Pola. Sve u svemu očekuje nas spektakl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading