STANOJEVIĆ I KOVAČ SU SE OBRATILI NAKON UTAKMICE: "Teško je igrati bez publike"

Autor:

Sport

22.08.2024

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim tog gola, dobro smo odigrali i odbranu.

STANOJEVIĆ I KOVAČ SU SE OBRATILI NAKON UTAKMICE: "Teško je igrati bez publike"

Foto: Starsport

Belgijski fudbalski klub Gent je ponizio Partizan rezultatom 1:0 u Humskoj. Crno-beli su sramno izgubili još jednu utakmicu i smanjili svoje šanse za odlazak na evropsko takmičenje ove jeseni. 

Nakon utakmice su se obratili trener Partizana Aleksandar Stanojević i Stefan Kovač. 

- Dobro smo spremili utakmicu. Osim tog gola, dobro smo odigrali i odbranu. Imali smo i dosta šansi u napadu. Koncentracije i malo više sportske sreće je falilo. Dali smo svi sve od sebe. Na šefu je da nam kaže gde smo grešili - poručio je Kovač. 

Republika

Foto: Starsport

 

 

- Da ne budem demagog. Stvarali smo šanse, bili opasni za razliku od ranije. Protiv Lugana nismo bili opasni, sada jesmo. Nažalost nismo iskoristili šanse. Gent je dobra ekipa, mislim da smo zaslužili više - kaže Stanojević.

- Da vidimo analizu, videli smo da možemo da igramo. Teško je igrati bez publike. Zamislite da smo imali navijače, bilo bi mnogo bolje. Jesam, zadovoljan sam sa borbom. Falilo nam je karaktera da damo gol. Falila nam je veća želja da damo gol. Borba, zalaganje, sve je bilo dobro - dodao je trener Partizana. 

Stanojević ne gubi nade. 

- Njihov stadion, navijači, ali s obzirom na ove šanse i situacije, nadamo se. Imali smo 0:1 i protiv Lugana, nismo bili opasni kao večeras, a opet smo pobedili. Probaćemo sada. Biće teže još. Ali moramo. Ako smo sad mogli da stvorimo neke šanse, moramo i tamo. Ja verujem. Videli smo da možemo - nastavio je Stanojević.

Smatra da može Partizan da pobedi.

- Moraš da si tu. U mom prošlom mandatu, sećate se, dali smo gol Sočiju u 90. minutu, to je pucalo sa svih strana, uterali smo loptu u gol. Santa Klara isto... Morate da imate to nešto. Nije dovoljno da igraš dobro, moraš da uneseš loptu u gol. Ne interesuje me gde si, ako je lopta u 16, uđi u golmana, napravi faul, nešto. Mora neko da bude tu da pojede loptu. Fali nam ta vrsta karaktera. Ne možeš da budeš pobednik i šampion, ako nisi na pravom mestu. Moraš da si tu. To te čini pobednikom - dodao je on.

Republika

Foto: Starsport

 

 

Fale mu navijači.

- Energija navijača je nešto što nas je uvelo u Ligu konferencije prošli put. Da nismo mogli protiv Sočija, ali su nas nosili i izneli sami. To nam fali. Ne znam da li bismo prošli, ali bi nam pomogli mnogo. Sve se nešto mučimo ove sezone u svakom smislu. Žao mi je zbog toga.

Dao je komentar i za Saldanja.

- Za razliku od Lugana, danas je bio opasan. Kad je napadač u šansama, ja sam zadovoljan. To je za mene dobra stvar. On ima izvanrednu završnicu, odavno nisam video tako nešto, ali danas nije dao gol. Ne mogu da mu zamerim. Makar je bio u šansi - ističe Stanojević.

Republika

Foto: Starsport

 

 

Ukoliko ispadne od Genta, Partizan će postati jedan od retkih klubova koji su doživeli tri eliminacije u ovim kvalifikacijama.

- Ne razmišljam na taj način. Imali smo teške protivnike, nismo igrali protiv nekog iz Andore, pa da kažete. Ovo su lige koje su jače od naše. Teško je. Namestio nam se žreb tako, moraš da imaš sreće i tu - zakljucio je Stanojević.

Jedno od pitanja je bilo i odlaganje superligaških utakmica proteklog i predstojećeg vikenda.

- Ja se izvinjavam klubovima kojima smo odložili, ubacujemo ih time u kontra ritam. Nisam za to, ali mi smo imali realan problem posle Lugana, povređene igrače, 120 minuta na veštačkoj travi... Nisam za to da se odloži utakmica. Mi smo Partizan, imamo 30 igrača u kadru, dok manji klubovi to nemaju. Time njima onda postaje teže. Ali klub je bio za to, rečeno je da je u višem interesu i zato se odložilo. Izvinjavam se na odlaganju. Ja nisam za to - ponovio je Stanojević.

Partizan ima još jednu šansu, a to je da nadmaši belgijski tim Gent u gostima.

Nadamo se da ovo nije kraj za crno-bele i da će da se pokažu bolje za šest dana, 28. avgusta u 18 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading