NEMOGUĆE DA JE BIO DOPINGOVAN! Legendarni teniser ZAGRMEO i stao u Sinerovu odbranu!

Autor:

Sport

22.08.2024

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan u centru pažnje.

NEMOGUĆE DA JE BIO DOPINGOVAN! Legendarni teniser ZAGRMEO i stao u Sinerovu odbranu!

Foto: Tanjug/AP

Endi Rodik stao je u odbranu aktuelnog svetskog broja jedan, Janika Sinera, koji se našao usred doping skandala koji potresa svetski tenis. Neki kritičari su zahtevali da se Sinera oduzme titula sa Australijen Opena, sugerišući da je možda bio pozitivan na doping i tada, iako je zvanično pao na testu tek nakon turnira u Indijan Velsu.

Rodik je osudio one koji kritikuju Sinera i čak dovode u pitanje njegovu pobedu na Australijan Openu, gde je Italijan osvojio svoj prvi grend slem.

- Testiraju vas na svakom slemu i nema šanse da nije bio čist na Australijen openu ako ga testiraju tako često. Količina supstance u njegovom sistemu je milijarditi deo grama, što je 58 hiljada puta manje od zrna soli. To je u skladu sa objašnjenjem - naveo je Rodik i nasravio:

Foto: Tanjug/AP

Endi Rodik

- Janik očigledno ima psorijazu, utrljali su mu to na ranu i tako se supstanca pojavila na testu. Jednostavno je, ali nije savršeno - jasan je legendarni teniser.

Takođe, Rodik je odbacio kritike koje sugerišu da je Siner imao poseban tretman jer se informacije o pozitivnom testu nisu pojavile odmah.

- Rezultati izlaze u javnost kada tribunal odluči. Tako da sve te priče o posebnom tretmanu… Ti si broj na bočici. Dozvoljeno ti je da se žališ u određenom roku dok se ne dokaže da si kriv - poručio je Endi Rodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading