OZBILJNA KAZNA OČEKUJE STRAHINJU JOKIĆA! Mogao bi da ide i u zatvor

Autor:

Sport

22.08.2024

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strahinja Jokić se branio kod policije tvrdeći da nije učinio ništa loše.

OZBILJNA KAZNA OČEKUJE STRAHINJU JOKIĆA! Mogao bi da ide i u zatvor

Foto: Printscreen/Twitter/NBA on ESPN

Strahinja Jokić

U Denveru je započelo suđenje Strahinji Jokiću, starijem bratu Nikole Jokića, MVP-ja NBA lige, koji je optužen da je napao jednog navijača tokom utakmice protiv Los Anđeles Lejkersa. Video snimak ovog incidenta brzo je postao viralan, a navijač je prvobitno odbio da podnese optužbu, da bi to učinio nakon pritiska javnosti.

Strahinja Jokić se branio kod policije tvrdeći da nije učinio ništa loše, ali ipak je optužen za napad trećeg stepena. Suđenje je započelo, a on će se pred sudom pojaviti u oktobru ove godine kako bi izneo svoju odbranu. Prema trenutnom zakonu u Denveru, za napad trećeg stepena predviđene su kazne zatvora i novčani penali. Ukoliko bude osuđen, Strahinja Jokić bi mogao da provede do 18 meseci u zatvoru i da plati kaznu od 1.000 dolara.

 

 


Advokati će se potruditi da smanje moguću kaznu ukoliko Strahinja bude osuđen za napad trećeg stepena. Važno je napomenuti da je Strahinja Jokić već bio u centru pažnje zbog incidenata širom SAD, što dodatno baca svetlo na njegovu trenutnu situaciju.

Očekuje se da će javnost sa pažnjom pratiti dalji razvoj događaja i ishod suđenja Strahinji Jokiću, čiji je mlađi brat Nikola Jokić jedan od najpoznatijih i najuspešnijih srpskih sportista današnjice.

 

 

Napad trećeg stepena se generalno smatra najmanje ozbiljnim oblikom napada. Mnoge oblasti definišu napad trećeg stepena kao nepromišljeno izazivanje straha od povrede kod druge osobe.

U Koloradu počinite napad trećeg stepena ako svesno, nepromišljeno ili uz kriminalnu nepažnju nanesete telesnu povredu drugoj osobi. Ovaj prekršaj se smatra prekršajem klase 1, za koji je predviđena kazna zatvora do 18 meseci i/ili novčana kazna do 1.000 dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading