FERŠTAPENU SLEDI PENZIJA? Ozloglašeni šampion Formule 1 ne planira dugoročnu karijeru! (VIDEO)

Autor: Republika/ M.B.

Sport

22.08.2024

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li će zbog novih pravila uslediti penzionisanje velikog šampiona?

FERŠTAPENU SLEDI PENZIJA? Ozloglašeni šampion Formule 1 ne planira dugoročnu karijeru! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen, ozloglašeni šampion Formule 1, dominira stazama već četiri godine, čime je postavio sinonim za uspeh i vrhunski performans u motosportu. Ovaj holandski vozač je na najboljem putu da osvoji svoju četvrtu titulu za redom, što bi bio još jedan značajan korak u njegovoj impresivnoj karijeri. Predstojeći trkački vikend na stazi Zandvord u Holandiji biće poseban za Ferštapena, jer će se em trkati "kod kuće", em će to biti njegova 200. trka u karijeri. Ova prekretnica u njegovom profesionalnom putovanju donosi sa sobom refleksiju o njegovim dosadašnjim dostignućima i budućim planovima.

Ferštapen je često isticao kako ne planira dugoročnu karijeru u Formuli 1, ali i pored toga što je najavio da neće voziti još 200 trka, za njega je svaki trenutak u ovom sportu poseban. U intervjuu pred trkački vikend, Ferštapen je izrazio osećaj zahvalnosti i uzbuđenja zbog svoje 200. trke, ali je naglasio da se to ne čini kao veliki događaj zbog učestalosti trka tokom godine.

- Bilo je neverovatno do sada zaista. Očekuje me 200. trka ali zapravo to se ne oseća. Sad je dosta drugačije, imamo dosta trka tokom godine tako da sve ide poprilično brzo - rekao je Ferštapen.

 

 

Ferštapen se osvrnuo na svoje početke, rekavši da prva pobeda i titule ostaju u sećanju za ceo život, kao i titula i podijumi. On je takođe napomenuo da se trenutno ne fokusira na dugoročnu budućnost, s obzirom na to da njegov ugovor traje do 2028. godine.

- Ugovor mi je do 2028. tako da za sada ne razmišljam o tome. Želim da vidim kakva će situacija biti kada na snagu stupe nova pravila. Da li će biti zabavno voziti ili ne. Sve je otvoreno, opušten sam skroz po tom pitanju - dodao je Maks.

Dok Ferštapen nastavlja da briljira na stazi, njegov pogled na budućnost je smiren i realan. On se raduje izazovima koji dolaze s novim pravilima i promenama u Formuli 1, dok istovremeno uživa u trenutnim uspesima. Kako se trka za Veliku nagradu Holandije približava, svi oči su uprte u njega da vide kako će se još jednom dokazati i možda dodati još jednu pobedu u svoju već bogatu karijeru. 

 

 

Ukoliko bi Feršatpen osvojio ovu Veliku nagradu, ponovo bi se upisao među rekordere i zajedno sa Džimom Klarkom bi delio prvo mesto najuspešnijeg pilota na Zandvordu sa četiri pobede na ovoj stazi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading